Hafize Erkan'a New York'ta 'Mehmet Şimşek' sorusu

New York'ta yatırımcılar toplantısına katılan Hafize Gaye Erkan'dan yabancıların daha yüksek faiz istediği, Erkan'a 'Şimşek gider mi' diye sorulduğu öğrenildi.

Haber Merkezi

ABD'ye giden Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın New York'ta katıldığı yatırımcı toplantısında gelen sorular karşısında zorlandığı, daha yüksek faiz talebinin geldiği iddia edildi.

10 Haber yazarı Erdal Sağlam, toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmadan giden Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a "Şimşek gider mi" sorusunun sorulduğunu aktardı.

Sağlam'ın yazısının ilgili bölümleri şöyle:

  • New York’ta yapılan yatırımcı toplantısında, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın ekonomi politikalarını sorgulayan birçok soruyla karşı karşıya kaldığını öğrendik.
  • Bakan Şimşek’in görevde kalıp kalmayacağının sorgulanması başta gelirken, öte yandan ABD’de artan tahvil faizlerini örnek göstererek, yatırımcılar, Türkiye’de tahvile verilen faizlerin yeterince cazip olmadığını söylemişler. Yatırımcılar bu kadar küçük bir fark için Türkiye riskinin alınamayacağını ifade etmişler.
  • Bu arada yatırımcılar Türkiye’ye girişte risklerini yönetecek mekanizmalara sahip olmadıklarını belirterek, yerli ve yabancı bankalar arasındaki işlemlerin serbest bırakılmasını istemişler.