Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Hackerlar telefon numarasını sızdırdı: İsrail Savunma Bakanı'yla görüntülü görüştüler

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın telefon numarası sızdırıldı. Numarası sosyal medyada paylaşılan İsrailli bakan, görüntülü arandığı bir görüşmeye ait ekran görüntüsünü paylaştı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 12.09.2025 , 15:58 Güncelleme Tarihi: 12.09.2025 , 15:59

Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre, bir hacker grubu İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın kişisel cep telefonu numarasını ele geçirerek ifşa etti. Grup, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Katz’ı görüntülü olarak aradıklarını da duyurdu.

Olay, İsrail merkezli Yedioth News tarafından da haberleştirildi. Haberde, görüşme sırasında hackerların Katz’a hakaret ettiği, bu anların ekran görüntüsünü alarak internette paylaştıkları belirtildi. Habere göre Katz, önce görüşmeye yanıt verdi, ardından bağlantıyı hızla sonlandırdı.

Daha sonra konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Katz, “Dünyanın çeşitli ülkelerinden örgütlü İslamcı-cihatçı çeteler, gizlilik derecesi olmayan sivil telefonumu arayarak nefret dolu mesajlar ve tehditler bırakıyor. Onlar beni arayıp tehdit etmeye devam edecek, ben de onların terör örgütü liderlerinin ortadan kaldırılmasını emretmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Türk olduğu iddia edilen hacker grubu daha sonra İsrail Meclis (Knesset) Başkanı Ohana ve faşist İç Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in de telefon numaralarını sosyal medyada yayımladı.

1
İsrailli bakan telefonuna gelen görüntülü arama çağrısını cevapladığı anın ekran görüntüsünü sosyal medya hesabında paylaştı.

Katar saldırısında telefonlar kritik rol oynamıştı 

Telefon numaralarının ele geçirilmesi İsrail için önemli bir güvenlik açığına işaret ediyor.

İsrail'in 9 Eylül'de Katar’ın başkenti Doha’da Hamas liderlerini hedef aldığı suikast girişiminin cep telefonları nedeniyle başarısız olduğu öne sürülmüştü.

İsrail’de yayın yapan Kanal 12'nin haberine göre, Hamas’ın üst düzey liderleri namaz vakti mescide yönelirken cep telefonlarını toplantı odasında bıraktı.

Bu sırada İsrail iç güvenlik servisi Şin Bet, odadan gelen sinyalleri yanlış yorumlayarak liderlerin halen içeride bulunduğunu varsaydı.

İstihbarat hatası üzerine, Savunma Bakanı Yisrael Katz’a “ateş serbest” emri verdirildi. Ancak operasyon sırasında hedeflenen Hamas liderlerinin odada olmadığı anlaşıldı.

İsrail’in Katar saldırısının ayrıntıları ortaya çıkıyor: ABD saldırıya fiilen katılmış olabilir
1

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.