Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Hacıosmanoğlu’ndan MHK Başkanı Gündoğdu’ya: 'FETÖ’cü, bunları bitir'

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun dijital materyallerindeki incelemede, TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ile yaptığı yazışmaların da bulunduğu bildirildi. Yazışmalarda Hacıosmanoğlu’nun bazı hakemleri “FETÖ’cü” olarak nitelediği ve Gündoğdu’ya “bunları bitir” dediği, Gündoğdu’nun ise “Tamam” yanıtını verdiği aktarıldı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 02.10.2026 , 22:37 Güncelleme Tarihi: 02.10.2026 , 22:55

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yasa Dışı Bahis ve Spor Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen MHK soruşturmasında yeni yazışmalar ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun dijital materyallerinde yapılan incelemede, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ile arasındaki yazışmaların da tespit edildiği bildirildi.

Habertürk'ün aktardığı inceleme tutanağına göre Hacıosmanoğlu, başkanlığı döneminde kaybedilen bazı maçlarda görev yapan hakemleri not aldı ve Gündoğdu’ya bu hakemlere ilişkin “FETÖ’cü, bunları bitir” ifadelerini içeren bir mesaj gönderdi.

Gündoğdu’nun ise söz konusu mesaja “Tamam” yanıtını verdiği aktarıldı.

Yazışmalar soruşturma dosyasına yansıdı

Söz konusu mesajların, Gündoğdu’nun dijital materyallerinin incelenmesi sırasında elde edildiği belirtiliyor.

Aynı soruşturma kapsamında bugün, Hacıosmanoğlu ile Gündoğdu arasında hakem atamalarına ilişkin başka yazışmalar da ortaya çıkmıştı.

Söz konusu kayıtlarda Hacıosmanoğlu’nun, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’dan geldiği belirtilen bir mesajı Gündoğdu’ya ilettiği ve hakem Özgür Yankaya için “Bu adamı istemiyoruz ne maça ne de VAR’a” ifadelerini kullandığı aktarılmıştı. Hacıosmanoğlu’nun ardından “Ertuğrul attı başkanım” dediği, Gündoğdu’nun ise bazı hakem kararları üzerine değerlendirmelerde bulunduğu bildirilmişti.

MHK soruşturmasında ayrıca Gündoğdu ile hakem Yasin Kol arasındaki yazışmalarda hakem ve VAR görevlendirmelerinin konuşulduğu, bazı isimler üzerinde değişiklik taleplerinin gündeme geldiği de soruşturma dosyasına yansıdı.


soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz. 

soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.