İstanbul Güngören'de Mehmet Nesih Özmen Mahallesi'nde tekstil firmasınca kullanılan ve kentsel dönüşüm kapsamında bir süre önce boşaltılan 3 katlı binada yıkım çalışmaları başlatıldı.
Yıkım sırasında binada meydana gelen kısmi çökmede 2 işçi göçük altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile sağlık ekipleri sevk edildi.
Çalışmalar sırasında göçük altında kalan iki işçiden biri kurtarılarak, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Diğer işçiyi arama çalışmalarıysa akşam saatlerinden bu yana sürüyor.
Çalışmanın sürdürüldüğü bölgede akşam saatlerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sabırla bu sürecin takip edilmesi gerekiyor. Baktık, arkadaşlarımızla zaten irtibat halindeydik. Herhangi bir eksik yok ama istiyoruz ki bir an önce vatandaşımıza sağ salim ulaşalım, ailesine kavuşturalım. Şu an nerede olduğunu bilmiyoruz, kendisine ulaşamadık. Sağlık durumuyla ilgili bir bilgimiz yok" diye konuştu.
Kurtulan işçinin yaralı olduğunu söyleyen Gül, "Onun sağlık durumu çok şükür iyi. Yine çalışmada bulunan 4 vatandaşımız var, onlarda da herhangi bir sıkıntı yoktu. Toplam 6 kişi çalışıyormuş. Bu 6 kişiden 4'ü herhangi bir sıkıntı yaşamamışlardı. Biri kurtarılmıştı, birinin de kurtarılma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Güngören'de kısmen çöken binadaki arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.