Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Güney Afrika'da 'evsizlerin' barındığı binada yangın: 73 ölü, 52 yaralı

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde terk edilmiş olarak bilinen ve evsizlerin barındığı çok katlı binada çıkan yangında en az 73 kişi yaşamını yitirdi, 52 kişi yaralandı.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 31.08.2023 , 12:12 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg'daki yetkili makamlara "terk edilmiş" olarak bildirilen, evsizlerin barındığı çok katlı bir binada çıkan yangında 73 kişi yaşamını yitirdi, 52 kişi yaralandı.

Johannesburg Acil Durum Yönetim Servisi Sözcüsü Robert Mulaudzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının yerel saatle 01.30 civarında çıktığını belirtti.

Bölgeye gittiklerinde birçok kişinin hâlâ binada olduğunu tespit ettiklerini belirten Mulaudzi, bu kişilerden bazılarını kurtarmayı başararak hastaneye sevk ettiklerini, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Mulaudzi, X sosyal medya platformundan son duruma ilişkin yaptığı açıklamada ise yangının çıkış sebebinin henüz bilinmediğini belirterek, "Son güncellememize göre ölü sayısı 73, yaralı sayısı ise 52 oldu. Arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

Yangında yaşamını yitirenler arasında en küçüğü 1 yaşında olmak üzere 7 çocuğun da olduğu belirtildi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.