Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Gülistan Doku soruşturması: 'Telefonunun yerini bulmaya çalıştım'

Gülistan Doku’ya ilişkin soruşturmada, eski erkek arkadaşı Zaynal Abarakov’un jandarmada verdiği ifade ortaya çıktı. İfadesinde Gülistan Doku’nun telefonunda kendi Google hesabının kayıtlı olduğunu belirten Abarakov, “Google hesabımdan telefonunun yerini bulmaya çalıştım” dedi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 07.05.2026 , 07:33

Dersim’de altı yıldır soruşturmasının üstü kapatılan Gülistan Doku'nun kaybına ilişkin çalışmalar ailenin yıllar süren mücadelesi sonrası derinleştirildi, soruşturma yeniden açıldı. Cinayet soruşturmasına çevrilen dosyada yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

5 Ocak 2020'de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Zaynal Abarakov’un jandarmada verdiği ifade ortaya çıktı. DHA'nın haberine göre, ifadesinde Gülistan Doku’nun telefonunda kendi Google hesabının kayıtlı olduğunu belirten tutuklu Abarakov, “Google hesabımdan telefonunun yerini bulmaya çalıştım” dedi.

Abarakov’un jandarmada verdiği ifade tutanağında, Ulusal Kriminal Büro tarafından yapılan teknik incelemelerde, Doku’nun kullandığı telefona yönelik "etkinlik takibi" yapıldığına ilişkin bulguların tespit edildiği belirtildi.

 Yapılan incelemelerde, SMS/Mesajlar uygulamasına yönelik de Google etkinlik kayıtlarının tespit edildiği ifade edildi. Jandarma tarafından Abarakov’a yöneltilen soruda, “Takip ettiğiniz bu telefonun Gülistan’ın telefonu olduğu anlaşılmıştır. Gülistan’ı neden takip etme gereği duydunuz? SMS/Mesajlar uygulamasına erişim mi sağladınız? Gülistan’ın cihazına takip uygulaması mı yüklediniz? Bu takipler sonucunda hangi bilgilere ulaştınız?” şeklinde sorular soruldu.

'Telefonunda Google hesabı kayıtlıydı'

İfadesinde, kaybolduktan sonra Gülistan’ın telefonundaki hesabına telefonun yerini bulmak için erişmeye çalıştığını belirten Abarakov, “Gülistan’ın sosyal medya uygulamalarının hiçbirisinin şifrelerini bilmiyordum. Gülistan’ın sosyal medya hesaplarına girmeye çalıştığımı hatırlamıyorum. Gülistan’ın telefonunda benim kullandığım Google hesabı kayıtlıydı. Ben de Google hesabımdan Gülistan’ın telefonunun yerini bulmaya çalıştım. Hatta Antalya’da otelde kaldığımız zaman bizi koruyan polislere bu hesabı ve şifrelerini de verdim. O polisler de verdiğim bilgilerle hesabıma bakmışlar ancak bir şey bulup bulmadıkları konusunda dönüş yapmadılar. Bu polislerden sadece E. müdürü tanıyorum. Otele ilk yerleştiğimiz dönemlerde de E. müdür yanımızdaydı. Bu hesapları polislere vermeden önce Google hesabımda arama geçmişinde 05 Ocak 2020 tarihinden sonra ‘KYK YURT’ şeklinde arama yapıldığını fark ettikten sonra hesabı polislere bu konu hakkında araştırma yapmaları için verdim. Ben kesinlikle bu arama işlemini yapmadım ve hatta KYK’nın ne olduğunu bilmiyorum. Biz Gülistan ile beraberken tam tersine Gülistan Doku’nun telefonumdaki mesajlara ulaşmak için benim telefonuma uygulama yüklediğini fark ettim” dedi.

Gülistan Doku'nun son mesajı: 'Ben artık gelmeyeceğim'

Gülistan Doku'nun kaybolmadan önceki mesajı da ortaya çıktı.

Sabah gazetesinden Hüseyin Kaçar'ın haberine göre Doku, kaybolduğu gün patronuna bir kısa mesaj gönderdi.

Gülistan Doku 5 Ocak 2020 sabahı saat 08.13'te patronuna "Ben artık gelmeyeceğim" diye yazdı. Bu mesajdan bir süre sonra Gülistan Doku'dan bir daha haber alınamadı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.