Sayfa yolu
Gözaltına alınmışlardı: Grup Yorum üyeleri hakkında tutuklama kararı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 28.11.2025 , 19:35 Güncelleme Tarihi: 28.11.2025 , 23:08
Grup Yorum, geçtiğimiz salı günü gözaltına alınan üyeleri Can Kaba, Barış Yüksel, Vedat Doğan, Şura Başer ve Beyza Gülmen hakkında tutuklama kararı verildiğini duyurdu.
24 Kasım ve 25 Kasım tarihlerinde yapılan baskınlar neticesinde aralarında Grup Yorum üyelerinin bulunduğu toplam 10 kişi siyasi şube polisleri tarafından gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınanlardan Grup Yorum üyesi Vedat Doğan, kuyu tipi hapishaneden çıkarılmak için 180 gün açlık grevi yapmış, 37 kiloya düştüğünde ve bilinci kapanmaya başladığında "kuyunun" kapağı açılmıştı. soL'a kuyu tipi hapishanelerde yaşananları, izolasyon politikalarına karşı süren direnişi ve Grup Yorum üzerindeki baskıları anlatmıştı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.