Gökhan Zan'dan TİP iddiası: Lütfü Savaş'ın danışmanı Mehmet Güzel, TİP'in finansörü

TİP'in adaylığını çektiği Hatay belediye başkanı adayı Zan "Lütfü Savaş'ın danışmanı Mehmet Güzel, Türkiye İşçi Partisi'nin finansörü" iddiasında bulundu. İddiaları 1,5 ay önce duyduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay belediye başkanı adayı Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğini duyurmuştu. Açıklamada, "Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir" ifadelerine yer verilmişti. Tehdit ve şantaja maruz kaldığını söyleyen Zan ise "İstifa etmediğim sürece yasal ve siyasal olarak adayım" demişti.

Enver Aysever’in Radikal Tahammülsüz isimli Youtube kanalına konuk olan Gökhan Zan açıklamalarda bulundu.

Zan, "Lütfü Savaş'ın danışmanı Mehmet Güzel, Türkiye İşçi Partisi'nin finansörü" iddiasında bulundu. 1-1,5 ay önce öğrendiğini iddia eden Zan, Aysever'in "E sen niye istifa etmedin o zaman?" sorusuna "Söyledim partime. TİP’i finanse ettiği ve Defne İlçe Başkanımızı onun seçtiği doğru mu diye sordum. Bu insanlar TİP’liymiş ama CHP’deler ve partinin meclis üyelerini belirleyen kişilermiş. İlçede TİP’e, büyükşehirde Lütfü Savaş’a çalıştırmak için ekip kurmuşlar. İlk bunları sordum, bana ‘böyle bir şey yok’ dediler" yanıtını verdi.

Zan şunları söyledi:

"Hatayspor’un futbol şube sorumlusu Mehmet Güzel. Güzel, Lütfü Savaş’ın danışmanı, siyasi biri değil. Ne olduğunu bilmiyorum onu savcılık muhakkak araştıracaktır. Mehmet Güzel, Turgay Kocakaya ve Minhal Kocakaya arasındaki konuşmaların ortaya çıkması gerekiyor. Hangi kurgu, hangi montaj, hangi kumpası kurmaya çalıştılar benim için? Mehmet Güzel denilen kişi Antakyalı, Hatayspor’un futbol şube sorumlusudur. İki defa beni ofisine davet etti. Harbiye yolu üzerinde Defne’de ofisi. Bir kafesi ve oteli de var. Oteli de sonradan satın aldı. Ne iş yaptığını bilmiyorum. Ne iş yaptığının da araştırılmasını rica ediyorum. Çok zengin biri parayı nasıl ve kimlerle kazandığını bilmiyorum ama şu kadarını biliyorum; geçen sene Türkiye İşçi Partisi seçime girdiği zaman vekillikte, TİP’in finansörüdür. Lütfü Savaş'ın danışmanı Mehmet Güzel, Türkiye İşçi Partisi'nin finansörüdür. Defne ilçesinde de bizim ilçe başkanımız Mehmet Güzelyurt’u koyan kişi olduğu da konuşuluyor."

Aysever’in finansman iddiasına kanıtı olup olmadığına ilişkin sorduğu soruya yanıt veren Zan, "Hayır, rüşvetin kanıtı olmaz ki. Bütün arkadaşlarımızdan ve ona yakın çevrelerden duydum. Bu insanlar Güzel’e yakın. 1 veya 1,5 ay önce duydum" dedi.

Zan aynı zamanda, Bakan Kasaoğlu'nun kendisine bakan yardımcılığı teklif ettiğini fakat reddettiğini de açıkladı.

Aysever ile Zan'ın soru cevapları şöyle:

Aysever: Neden istifa etmedin?

Zan: Söyledim partime. TİP’i finanse ettiği ve Defne İlçe Başkanımızı onun seçtiği doğru mu diye sordum. Bu insanlar TİP’liymiş ama CHP’deler ve partinin meclis üyelerini belirleyen kişilermiş. İlçede TİP’e, büyükşehirde Lütfü Savaş’a çalıştırmak için ekip kurmuşlar. 

Aysever: E sen niye istifa etmedin o zaman?

Zan: O zaman aday değildim. İlk bunları sordum, bana ‘böyle bir şey yok’ dediler. Ama benim duyumlarım bunlardı.

Aysever: Peki neden bugün gündeme getiriyorsun? Haksızlık değil mi bu partiye?

Zan: Ne anlamda? Neden getirmeyeyim gündeme? Gerçekleri konuşamaz mıyım? Bunların araştırılması gerekmiyor mu? Araştırılması gerektiği için söylüyorum. Parti ‘hayır öyle bir şey yok’ dedi zaten.

Aysever: Ama kamuoyu ile paylaştığın zaman adaylığına destek çekilince bunları söylemiş oluyorsun. Daha önce değil şimdi söylemen bir intikam duygusu mu?

Zan: Hayır, asla. Ben Türkiye İşçi Partisi ile öyle bir diyaloga girmem, öyle insanlar değiller. Bunu söyleyen Mehmet Güzel’in etrafındaki insanlar.

Aysever: Ama Mehmet Güzel güvenilir biri değil diyorsun zaten, onun sözüne neden itibar edelim ki?

Zan: O zaman orada bir soru işareti var. O zaman bu ilişki araştırılsın.

Aysever: Ama bu hukuki değil, ahlaki olur…

Zan: Aynen öyle, araştırılsın. 

Aysever: Senin iddian ‘senin adaylığını düşürülerek Lütfü Savaş’ın adaylığının önü açıldı’ mı?

Zan: Onu ben bilemem. 

Ne olmuştu?

Yerel seçimlerine 14 gün kala Türkiye İşçi Partisi (TİP) "tasvip edilmeyen" ilişkilere girdiği gerekçesiyle Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını çektiğini duyurmuştu.

Kararın ardından Gökhan Zan, avukatıyla birlikte İskenderun Adliyesi önünde açıklama yaparak son 1 haftadır yoğun tehdit ve şantajla karşılaştığını belirtmişti.

Zan, depremden sonra tanıştığı ve adaylığı sürecinde kendisine destek veren iki avukatın, evine silahlarıyla gelerek kurgu ses kayıtları hazırladıklarını söyleyip kendisinden 5 milyon lira istediklerini iddia etmişti.

TİP'in desteğini geri çekmesine rağmen adaylığının resmen devam ettiğini belirten Zan, "TİP Genel Merkezinin beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı yoktur. Ben istifa etmediğim sürece adaylığım yasal ve siyasal olarak devam etmektedir" demişti.