Göçmen çocukları aşağılayan CHP'li adaya TKP'li rakibinden yanıt: Bunun gibi zübüklerden kurtulacağız

CHP'nin Mamak adayı yolda gördüğü üç göçmen çocuğu ırkçı söylemlerle aşağılayarak seçmenlerden oy istedi. TKP Mamak Belediye Başkan adayı Alkoyak, "Bunun gibi zübüklerden kurtulacağız" dedi.

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin, seçim çalışması sırasında karşılaştığı göçmen çocukları hedef aldı.

Çocukları işaret ederek yanındakilere "Gönderirim ben bunları memleketine. Bunlar büyüyünce memlekete büyük sorun olacak” dedi.

Yanındakilere, "Bunlar Iraklı değil mi?” diye soran Şahin, "Iraklı başkanım…” yanıtını aldı. Şahin şöyle devam etti:

"Bunlar büyüyünce memleketine gitmesi gerekir. Onun için, bana oy vermeyen insanlar bunu duysun. Gönderirim ben bunları memleketine. Oy da vermesin… Anladın mı; kimse oy vermesin. Bunun için benim adaylığımı çekseler, bu çocuklar yarın büyüdüğü zaman bizim memleketimize büyük sorun olacak.”

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine Şahin’in çocuklara yönelik bu sözleri tepki çekti.

Çocukları parmakla gösteren ve sesini yükselten CHP'li Şahin, çevredeki vatandaşlardan göçmenlerin ülkeden gönderilmesi için kendisine oy vermelerini istedi.

Veli Gündüz Şahin'in Iraklı çocuklara karşı kullandığı ırkçı dil kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

'Bunun gibi zübüklerden kurtulacağız'

CHP'li adaya bir tepki de Türkiye Komünist Partisi Mamak Belediye Başkan adayı Asuman Alkoyak'tan geldi.

Görüntüleri öfkeyle izlediğini belirten Alkoyak, CHP'li Şahin'in tavrının göçmen sorununa dair hatalı bir bakış açısına sahip olmasının yanı sıra insani yönden de problemli olduğuna işaret etti:     

"Göçmen sorunu kapitalizmin emperyalist çağda insanların kucağına bıraktığı büyük bir sorundur. Ve çözümü de asla böylesine sığ bir yaklaşıma bırakılamaz, bırakılmamalıdır. Videoyu izlerken duyduğum öfkeyi tarif edemem. Bu öfkenin sadece politik olmadığını da belirtmem gerekir. Küçücük çocuklara karşı yapılan bu ırkçı saldırıyı sadece göçmen başlığıyla açıklamak hem doğru olmaz, hem de mümkün değil. Burada çok temel insani problemler olduğunu söylemek zorundayız. Burada kendinden başka hiçbir şey değer vermeyen, dolayısıyla kendisi dışındaki her türlü canlıya, insana, doğaya düşman bir zihniyet söz konusu."

Uzun yıllar özel sektörde çalıştıktan sonra geçtiğimiz yıl emekli olan Asuman Alkoyak, umudunun eşit bir gelecek olduğunu vurguluyor. TKP'nin seçim sürecindeki ''Zübüklerden kurtulacağız'' sloganına atıfta bulunan Alkoyak, şöyle konuştu: 

"Ve evet işte biz de tam olarak bunlardan kurtulmak için yola çıktık. Bunun gibi zübüklerden kurtulup insanın insanca yaşayacağı, eşitlikçi, adil, aydınlık bir ülke kurma umuduyla mücadele ediyoruz. Bu yüzden komünist belediyecilik örneklerini çoğaltacağız ve hangi kökenden olursa olsun çocukların sanatla bilimle yetiştiği bir anlayışı inşa edeceğiz."