TKP adaylarını tanıttı: CHP’ye destek yok, İstanbul adayı Orhan Gökdemir

TKP, İstanbul’da düzenlediği toplantıda yerel seçimlerdeki adaylarını tanıttı. Komünistlerin İstanbul adayı, gazeteci-yazar Orhan Gökdemir oldu.

Haber Merkezi

31 Mart yerel seçimleri için adaylık başvurularının tamamlanmasının ardından Türkiye Komünist Partisi (TKP), İstanbul’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde yerel seçimlerdeki adaylarını tanıttığı bir toplantı düzenledi.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “Biz marksist bir partiyiz. Her şeyi değiştirecek olanın merkezi siyasi iktidar olduğunu biliriz. Ancak yerel seçimler, düzende kimi gedikler açmanın olanaklarını sunuyor” dedi.

Okuyan, TKP’nin Türkiye’deki eşitlikçi bir düzen kavgası verdiğini, yerel seçimlerde alacakları sonuçların bu kavgayı güçlendireceğini dile getirdi.

TKP Genel Sekreteri, Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Ovacık’tan başlayan 10 yıllık deneyiminin halka umut verdiğine işaret etti.

“Dönüşüm yerel yönetimlerden başlamaz, ama yerel yönetimler, Türkiye’nin büyük dönüşümüne ilham kaynağı olabilir” dedi.

“Kadıköy’de iddialıyız” diyen Okuyan, “Ayrıca, Kadıköy’ün karakterine, ne demek olduğuna dair Sayın Maçoğlu’nun adaylığını açıklamamızdan sonra ortaya atılan iddialara da yanıt vereceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Hatay Defne’yi kendisine yaraşır bir şekilde ayağa kaldıracağız’

Çeşitli yerelliklerde belediyeleri kazanacaklarını söyleyen Okuyan, Hatay’ın Defne ilçesinde en iddialı parti olduklarını söyledi. Okuyan, “Defne’yi bir kez daha kendisine yaraşır bir şekilde ayağa kaldıracağımızı göreceksiniz” dedi.

TKP’nin bir diğer hedefi, belediye meclislerine olabildiğince çok üye sokmak. Okuyan, “Bu meclisler rantın paylaşıldığı, yolsuzlukların döndüğü yerler ve buralarda iktidarla muhalefet arasında hiçbir fark yok” dedi.

Listeler incelendiğinde meclis üye adaylarının çoğunluğunun inşaatçı veya emlakçı olduğuna işaret eden Okuyan, “Bunu teşhir edecek, buna itiraz edecek birileri lazım. Tek bir komünist meclis üyesi bile buraya çomak sokar” dedi.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan

TKP tüm Türkiye’de belediye meclislerinde aday gösteriyor

TKP 53 ilde ve çok sayıda ilçede belediye başkan adayı çıkaracak. TKP, başvurularda aksaklık yaşanan birkaç yerellik dışında tüm Türkiye’de belediye meclis üyeliği için kendi listesiyle girecek.

TKP’nin başka güçlerle ittifak içerisinde girdiği tek ilçe, Fatih Mehmet Maçoğlu’nun aday olduğu Kadıköy.

Artvin Kemalpaşa’da Sol Parti, Hatay Samandağ’da TİP’e destek

TKP, iki yerellikte başka özneleri destekleyecek. Artvin Kemalpaşa’da Sol Parti adayı, Hatay Samandağ’da da TİP adayı desteklenecek. Okuyan, “Bu iki ilçede de hiçbir pazarlık yapmadık. Sorumluluğumuzun gereğini yapıyoruz” dedi.

‘Pazarlık girişimleri oldu ama TKP hiçbir düzen partisiyle pazarlık yapmaz, destek vermeyeceğiz’

Kemal Okuyan, TKP’nin tavrının iyi bilindiğini, komünistlerin hiçbir düzen partisiyle pazarlık masasına oturmadığını, oturmayacağını, bunlara destek vermeyeceğini açıkladı.

CHP’yle pazarlık yapılmasında hiçbir solculuk bulmadıklarını belirten Okuyan, “Bize de ulaşmaya çalıştılar. Ancak duruşumuz net. Türkiye’de solun CHP ve DEM Parti gölgesinden kurtulması lazım. Kimseyle pazarlık yapmadık, bu partilere destek vermeyeceğiz” dedi.

Okuyan, CHP’nin büyük sermayenin partisi olduğunu, TKP’nin hiçbir zaman CHP’nin kuyruğunda siyaset yapmayacağını belirtti. TKP Genel Sekreteri, “Türkiye solunun da CHP ve DEM Parti etrafındaki gri alanda siyaset yapma çabalarını doğru bulmuyoruz” dedi.

“TÜSİAD’la, sermayeyle hiçbir sorunu olmayan, Türkiye’nin büyük kentlerine sermayeyle içli dışlı kişileri gösteren CHP’yi elbette desteklemeyeceğiz. Bu bir sekterlik değil. Bu ülke 1 Nisan’da da yaşamaya devam etmek zorunda. 1 Nisan’da bu ülkenin emekçilerine karşı sermaye sınıfı tarihi bir saldırı başlatacak. Burada CHP’nin şu veya bu belediyesi, bu acil meselede topluma hiçbir fayda sağlamayacak, aksine direnç düşürecek.

Yakın bir örnek vermek istiyorum: Altılı Masa. Bize itiraz ediyorlardı ‘İYİP’e yüklenmeyin, Saadet eskisi gibi değil, Deva size benzer şeyler söylüyor’ diye bizzat CHP yöneticileri bize söylüyordu. Ne oldu? Haklı çıktık.”

Okuyan, “AKP’nin kazanmamasını, Türkiye’nin sağcıların eline kalmamasını istiyorsak, bizim ayağa kalkmamız, dik durmamız gerek” dedi.

‘Kadıköy’ü ya biz ya CHP kazanacak, AKP’nin sıyrılma ihtimali yok’

Toplantıyı takip eden gazetecilerden gelen “Maçoğlu’nun Kadıköy’de şansı nedir? Kadıköy’de kaybederse, Tunceli’de de komünist bir başkan olmaması bir prestij kaybına yol açabilir mi” sorusuna Okuyan, “TKP, hiçbir zaman bir önceki seçim sonuçlarından hareketle yeni seçim için strateji kurmadı. Anketlerle de işimiz yok. Biz mücadele etmeyi önüne koyan bir partiyiz. Aksi tavır, oylara, anketlere bakmak, bir devrimci parti açısından kabul edilemez” dedi.

Kadıköy’de uzun süredir güçlü bir örgütleri olduğunu vurgulayan Okuyan, Maçoğlu’nun Türkiye’nin emekçi tabanından, sağ partilerin tabanı da dahil, sempati topladığını belirtti ve “Kadıköy’ün çok önemli bir kısmı TKP’yi ve Maçoğlu’nu bağrına bastı. Kadıköy’de kazanabiliriz” dedi. “Kadıköy’de ya biz kazanırız, ya CHP kazanır. Aradan AKP’nin sıyrılma ihtimali yok.”

TKP’nin yerelliklerde en önemli adımının ranta kapıları kapatmak olacağını belirten Okuyan, “Rantın en büyük olduğu yerlerde biri de Kadıköy. Bunu herkes bilmeli. Veya İzmir’e bakın, bir sermaye grubunun adamı yerine bir diğerininki gösteriliyor. ‘Ama onlar sosyal demokrat’ demenin hiçbir mantığı yok.”

‘Rantı bitirelim, gerisi çocuk oyuncağı’

TKP Genel Sekreteri, “Rantı bitirelim, gerisini bizim için çocuk oyuncağı, çok sayıda uzmanımız, kadromuz, yaklaşımımız, felsefemiz var” dedi. “Halkımızın beklentilerini o kadar düşürdüler ki, kolaylıkla yerellikleri ayağa kaldırırız. Toz toprak içinde, korkunç koşullarda yerler var. Biz herkese ‘buraya komünistlerin eli değmiş’ dedirtiriz. Zor olan kısmı rantçıları kapı dışarı etmek. Yarın bizim de kapımıza gelecekler, biliyoruz. Onların anlayacağı dilden yanıt veririz.”

‘Solun kendi dünyasında çok uzun süre oyalandık’

Komünistlerin 22 yıl boyunca umutsuzluğu kırmak konusunda elinden geleni yapabildiğini düşünüp düşünmedikleri sorusuna Okuyan, “TKP, doğruda durdu. Yüzümüzü kızartacak tek bir şey yok. Hiçbir önemli meselede hata yapmadık. Ama üzerimize düşeni, uğraşmamıza rağmen, yapamadık. Etkisizliğimize bahane aramıyoruz, kendimize bakıyoruz” yanıtı verdi.

“TKP yeterince etkili olamadı. Bazı meselelerde bugün yaptıklarımızı daha erken yapmalıydık. Solun kendi dünyasında çok uzun süre oyalandık. TKP’nin son 3-4 yılda yaptığı hamlelerin sonuçları ileride görülecek, bunlara daha erken başlamalıydık.”

Okuyan, tek mazeretlerinin “dünya” olduğunu söyledi. “Dünyadaki karanlık çok uzun sürdü. Sol yükseliyor gibi görünen yerlerde de sahte sol yükseliyor. Bakın komşuya, Syriza’ya. Kazandıklarında neredeyse ‘Yunanistan’da devrim oluyor’ deniliyordu, karanlığa boğuldular. Bunlar bizi de etkiledi.”

Okuyan, CHP’nin son bir ayda ortaya koyduğu fotoğrafa bile bakan bir yurttaşın, “Ben bunlara ülkeyi emanet etmem” diyeceğini ve haklı olacağını, umutsuzluğun bir sebebinin de bu olduğunu söyledi.

Okuyan, seçimlerden halkın umudunu yükseltecek bir sonuç çıkması gerektiğini, ancak bunun düzen partilerinden çıkmayacağını söyledi. “Geçmişte Ovacık’ın yarattığı umudu artırmamız lazım. Örneğin Defne’de halk, ‘Biz burayı komünistlerle el ele ayağa kaldıracağız’ derse, oradaki örnek Türkiye’ye de büyük örnek olur.”

‘Örgütlenmeyi de sürdürüyoruz, buradan Ulukışla’ya gideceğim’

“Türkiye’deki sosyalist birikimle cumhuriyetçi birikim arasındaki etkileşimi artırma” hedeflerini ne kadar gerçekleştirebildikleri ve bunun aday listelerine yansıyıp yansımadığı sorusuna Okuyan, “Bu yaklaşımımız, seçimleri aşan bir yaklaşım. Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi, bunun yansıması. Buna devam edeceğiz. Aday profilimize de elbette yansıyor bu. Yeni dostlarımız, yeni üyelerimiz var. Bir yandan da örgütleniyoruz, ben buradan Ulukışla’ya gideceğim, parti binamızı açacağız” yanıtı verdi.

Okuyan, Türkiye’de sağın demagoji ve yalanlarına inanan çok sayıda insanın TKP’ye yöneliminin son bir yılda giderek arttığının da altını çizdi.

‘Depremi 5 yılda çözeriz demek yalan olur, biz halkı arkamıza alıp mücadele edeceğiz’

Kemal Okuyan, İstanbul’da ve birçok yerde en önemli gündem olan deprem konusuna dair politikaları üzerine sorulan soruya, “Bakın, muhalefet belediyeleri ne diyor, ‘Elimiz kolumuz bağlı, mevzuat’. Bunun arkasına sığınıyorlar, kendileri de rant dünyasının parçası haline geliyor. Biz halkı arkamıza alacağız, merkezi iktidarın uygulamalarının karşısına dikileceğiz. Asıl çözüm tabii ki Türkiye’de bir düzen değişikliği gerçekleşmesi. Biz halka yalan söylemeyiz. ‘İBB Başkanı olduğumda beş yıl içinde depremeye dayanıklı bir kent yapacağım’ derse Orhan arkadaşımızı da durdururuz” yanıtı verdi.

TKP’nin yapılaşma ve deprem planlarının uzun zamandır hazır olduğunu, bu sayede 6 Şubat depremlerinden sonra en hızlı hareket eden öznenin kendileri olduğunu belirten Okuyan, “Biz maalesef bunu, yıkım sonrasını öne çekiyoruz, bir felaket karşısında semt evlerimizden itibaren hareket planımızı sürekli güncelliyoruz” dedi.

Solun birlik olamamasına dair ne değerlendirmede bulundukları sorusuna Okuyan, “Bizim açımızdan kaynağında Türkiye solunun kendi dışındaki güçlerle girdiği ilişki yatıyor. CHP ve DEM Parti’yle girilen ilişkiyi biz kabul etmiyoruz. Bir yerellikte karşısına aday çıkarma, öbüründe destekle… Bu karmaşa Türkiye toplumuna solu umut olarak sunamaz” dedi.

Okuyan, TKP’nin belediye başkan adayı göstermedikleri yerlerde, bunun kimseye örtük destek olmadığının altını çizdi, “TKP’liler TKP adayı olmayan yerlerde başka hiçbir adaya destek vermeyecek” dedi.

Maçoğlu’nun Kadıköy’den aday olması sürecinde diğer sol partilerle görüşme yapılıp yapılmadığı yolundaki soruya Okuyan, “Bir kez daha anlatalım. Kadıköy bizim tercihimiz değildi, Sayın Maçoğlu’nun tercihiydi. Bir şey daha: TKP’den aday olmak, başka hiçbir yerde aday olmamak da Sayın Maçoğlu’nun tercihiydi. Bunları kendileri duyurdular. Biz buradan sonra neyi görüşecektik?” dedi.

Okuyan, “Solda işbirliği önemlidir, peki, ben soruyorum madem, nerede işbirliği oldu? Tamam, TKP diyelim ki burnunun dikine gidiyor. Nerede diğer sol güçlerin işbirliği yaptığı örnek? Yok. Çünkü süreç esas olarak CHP ve DEM Parti’yle ittifaklarla yürüyor. Biz bunların parçası olmayız” ifadelerini kullandı.

TKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Gökdemir

Gökdemir: İstanbul’da iki müteahhitin zaferi de yoksulların mağlubiyeti olacak

TKP Merkez Komite üyesi Senem Doruk, İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının gazeteci-yazar Orhan Gökdemir olduğunu duyurdu.

Gökdemir, konuşmasında, “İstanbul’da aday olan iki müteahhitin de kazanması, bu kentin yoksullarının kaybetmesi anlamına gelecek” dedi.

Bir gazeteci olarak İstanbul’un yağma tarihini çok yakından bildiğini belirten Gökdemir, “Bu on yıllardır sürüyor. Geçenlerde Sazlıdere’de yoksulların evlerine el koydular, yıktılar. Mahalleli Başakşehir Belediye Başkanlığı önünde toplandı, ‘Evlerimizi size teslim etmeyeceğiz’ dedi. Ben de eylemdeydim. Başakşehir Belediyesi, devasa bir yapı. Karşısında Sultanahmet’ten büyük bir cami. Etrafında çok sayıda AVM, geri kalanı inşaat. Ortada din, etrafında sermaye. Muazzam bir çirkinlik. İşte iki müteahhit adayın da sunduğu İstanbul bu” dedi.

Orhan Gökdemir kimdir?

1963 yılında Giresun'un Bulancak ilçesinde doğdu. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

1987 yılında Toplumsal Kurtuluş dergisi ile gazeteciliğe başlamıştır. 1988 yılında dergiye açılan davadan dolayı Yalçın Küçük, İlhan Akalın ve Hüsnü Öndül’le birlikte tutuklanıp Ankara Ulucanlar Cezaevine gönderildi.

Yeni Ülke, Gerçek, Nokta, Yön dergilerinde çalışmış ve birçok gazetede yöneticilik yapmıştır.

Yazdığı kitaplarla ilgili pek çok dava açıldı ve bu davaların bir kısmından dolayı hapis cezalarına çarptırıldı. 28 Şubat sürecinde bu kitaplardan biri olan “Öteki İslam” gerekçe gösterilerek çalışması engellendi. Mehmet Ağar’ı konu alan “Pike” ve Mehmet Eymür’ü konu alan “Eymür” kitapları hakkında pek çok dava açıldı ve cezalar aldı. SkyTürk TV ile başlayan televizyon haberciliği serüveni CNNTürk’te Enver Aysever ile birlikte yaptığı Aykırı Sorular programı ile devam etti. Hâlen soL’da yazmaya devam ediyor.

TKP'nin 31 Mart Yerel Seçim adayları

Türkiye Komünist Partisi'nin Yerel Seçimlerine Türkiye’nin her yerinde belediye meclisi üyesi adayları, 53 ilde ve ilçelerinde ise belediye başkan adayları ile girecek.

Belediye başkan adaylarının listesi şu şekilde:

ADANA
ADANA BÜYÜKŞEHİR – KUBİLAY ALTUNTAŞ
ALADAĞ – SELAHİTTİN KARABULUT
CEYHAN – ERKAN ALKANAT
ÇUKUROVA – ÖZGÜN DİNCEL
SARIÇAM – MEHMET CAN ATAŞ
SEYHAN – GÜRSEL BAYRAM
YÜREĞİR – ALİ BALSAK

ADIYAMAN
ADIYAMAN – ALİ BEREKET
BESNİ – HACI ALİ ÖPÖZTÜRKÇEDEN
GERGER – HALUK GERGER
PINARBAŞI – GAFFAR TAĞRAL

AĞRI
AĞRI – SEDAT ŞAHBAL
PATNOS – DENİZ ÖZBEK

AKSARAY
AKSARAY – SALİHA ATMACA

ANKARA
ANKARA BÜYÜKŞEHİR – ALİ UFUK ARİKAN
ALTINDAĞ – HASAN RIZA ÇAĞDAŞ
BALA – ZEKİCAN DEMİRÇELEN
BEYPAZARI – COŞKUN GÖK
ÇANKAYA – ÇİSEL DEMİRKAN SAKALLI
ÇUBUK – HELİN KAYA
ELMADAĞ – RAŞİT SEYMEN
ETİMESGUT – UTKU DAĞ
GÖLBAŞI – ASLITÜRK ÇALLI
KAHRAMANKAZAN – ARDA YAVUZ
KEÇİÖREN – FERHAT ŞAHİN
KIZILCAHAMAM – NECATİ KARAKUŞ
MAMAK – ASUMAN ALKOYAK
NALLIHAN – DOĞAÇ BORAN
POLATLI – OGÜN ERATALAY
PURSAKLAR – ŞERİVAN BAKİ
SİNCAN – HÜSEYİN ÖZTÜRK
ŞEREFLİKOÇHİSAR – GÜLPARE BARIŞKAN
YENİMAHALLE – HAKAN BULUT

ANTALYA
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR – NAZLI ECE MUTLU
ALANYA – CANEL DURAK
MURATPAŞA – HATİCE KIRAL GÜRKAN
MANAVGAT – ELFİYE NARİN
KEPEZ – OSMAN OZAN KAPAR
KONYAALTI – MÜMTAZ AKTAŞ

AYDIN
AYDIN BÜYÜKŞEHİR – SİBEL YENİOCAK
DİDİM – İRFAN ERTEL
KUŞADASI – VELİ TOSUNER
NAZİLLİ – KUTLU GERÇEK DELİKAN ÇOBAN

BALIKESİR
BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR – TUĞHAN ÇAĞLAYAN
ALTIEYLÜL – BATUHAN KORKMAZ
AYVALIK – HÜSEYİN ÖZCAN
BANDIRMA – KADİR ŞEKER
KARESİ – FAHREDDİN DEVECİ

BATMAN
BATMAN – FERHAT KONUK
SASON – CUMA YILDIRIM

BİTLİS
BİTLİS – CİHAN MERT
GÜROYMAK – FERDİ ÖZER

BOLU
BOLU – AZİZE ERGÜN

BURSA
BURSA BÜYÜKŞEHİR – SEVİL ÖZKUL
KESTEL – BARIŞ ERAKKUŞ
MUDANYA – FIRAT CAN GÜNGÖR
NİLÜFER – GÜLSEV DİRİK
OSMANGAZİ – RAYİF YİĞİT
YENİŞEHİR – ASUMAN TANJU HÜRCAN
YILDIRIM – İSMAİL ÖZSOY

ÇANAKKALE
ÇANAKKALE – HATEM SU BAYAR
KEPEZ – HÜSEYİN DURMUŞ

ÇORUM
ÇORUM – EROL CELEP

DENİZLİ
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR – ÖZGÜR DAĞ
BOZKURT – SERDAR YÜCEL
PAMUKKALE – HALE TÜBLEK

DİYARBAKIR
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR – DAVUT ŞANLI
ÇÜNGÜŞ – SENAYİ YEŞİLÇİNAR
KAYAPINAR – ZÜLKÜF HATUNOĞLU

EDİRNE
EDİRNE – EMRE GEBEŞ

ELAZIĞ
ELAZIĞ – DİDEM KURTULMAZ

ERZİNCAN
ERZİNCAN – DİLEK AYDOĞDU

ERZURUM
HINIS – ÖZKAN GÜN
KARAÇOBAN – ENGİN KUŞ
YAKUTİYE – ABDULLAH CULHA

ESKİŞEHİR
ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR – DURSUN ALKAN
ODUNPAZARI – EBRU OKTAY
TEPEBAŞI – BESTE BEGÜM YİĞİT

GAZİANTEP
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR – FATMA YÜCETAŞ
ŞAHİNBEY – FATİ BAHAR
ŞEHİTKAMİL – DAMLA ÇINAR

GİRESUN
GİRESUN – ANIL ÇINAR

HATAY
ARSUZ – UĞUR GÜNDÜZ
DEFNE – HİZAM HASIRCI
İSKENDERUN – VASİL KOÇKAZI

IĞDIR
ARALIK – MEHMET BÖREKCİ

ISPARTA
ISPARTA – ÖZKAN BARAN OKTAY

İSTANBUL
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR – ORHAN GÖKDEMİR
ADALAR – MEHMET YAVUZKAN
ARNAVUTKÖY – BURÇAK CENGİZ
ATAŞEHİR – BEYZA ÇELİK DEMİRCİOĞLU
AVCILAR – NURHAYAT KESER
BAĞCILAR – İBRAHİM AYDIN
BAHÇELİEVLER – HALE MİLDAN
BAKIRKÖY – CEM KILINÇ
BAŞAKŞEHİR – TURABİ KOÇ
BAYRAMPAŞA – BESTE KARAGÖZ AKYILDIRIM
BEŞİKTAŞ – MEHMET OKUROĞLU
BEYKOZ – CAN KUYUMCUOĞLU
BEYLİKDÜZÜ – ALKAN GENÇ
BEYOĞLU – TULUĞ ÜNLÜTÜRK
BÜYÜKÇEKMECE – MURAT KILIÇ
ÇATALCA – MURAT KIRICI
ÇEKMEKÖY – NUREVŞAN KIRÇİÇEK
ESENLER – PINAR DİKMEN
ESENYURT – OSMAN SERKAN DÜZ
EYÜPSULTAN – DÜZGÜN MERTOĞLU
FATİH – BARAN NEVCANOĞLU
GAZİOSMANPAŞA – MUZAFFER EREN ÖZ
GÜNGÖREN – ATAKAN BOYOĞLU
KADIKÖY – FATİH MEHMET MAÇOĞLU
KAĞITHANE – ALİ GEZER
KARTAL – GÖKMEN DUMLU
KÜÇÜKÇEKMECE – GÖKHAN ERTEKİN
PENDİK – FATMA ALTUN
SANCAKTEPE – MUSTAFA MERT DOĞAN
SARIYER – MEHMET KUZULUGİL
SULTANBEYLİ – DİCLE TÜRK
SULTANGAZİ – AYŞEGÜL KÖSE
ŞİLE – EDANUR GÖKMENOĞLU
ŞİŞLİ – GİZEM BATI AYAZ
TUZLA – MELİH CAN GÖKMENOĞLU
ÜMRANİYE – FERHAT KAYRAN
ÜSKÜDAR – ÇİĞDEM ÖZMEN KIROĞLU
ZEYTİNBURNU – DUYGU KARADENİZ

İZMİR
İZMİR BÜYÜKŞEHİR – SAVAŞ SARI
ALİAĞA – ATİLLA IŞIK
BALÇOVA – ZEYNEP MERT YALÇIN
BAYINDIR – ELİF DOĞAN ÇİFTÇİ
BAYRAKLI – ALİ KILINÇ
BERGAMA – NURCAN TABAN
BEYDAĞ – MELİS ÖZYOL
BORNOVA – MEHMET DÜŞÜNCELİ
BUCA – HAMZA FIRAT KULA
ÇEŞME – ENVER YASER KÜÇÜKGÜL
ÇİĞLİ – EMEL DİRİL
DİKİLİ – MEHMET AKİF ALPSAR
FOÇA – CEM GÖNENÇ
GAZİEMİR – İSMAİL OKCU
GÜZELBAHÇE – CEREN ÜLÜŞ
KARABAĞLAR – ADEM DİLLİ
KARABURUN – ŞADAN TÜTÜNCÜ
KARŞIYAKA – SEVDA KIRAN
KEMALPAŞA – RECEP AŞKINGİL
KINIK – YILDIZ BİLDİK
KİRAZ – NAGİHAN ÇAKIR
KONAK – HAYRİYE ÜŞÜMEZGEZER
MENDERES – ULAŞ ERDOĞAN
MENEMEN – MAHİR ADIGÜZEL
NARLIDERE – MEDİHA ŞULE TANSAL
ÖDEMİŞ – SİMGE SÖNMEZ
SEFERİHİSAR – EKİN ŞEN ÖNOĞLU
SELÇUK – AYŞE CEREN YAZICI
TİRE – NEJLA SAL
TORBALI – SERDAR ÖZ
URLA – TUĞBA ÇEKİCİ

KAHRAMANMARAŞ
KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR – EREN LADİKLİ

KARAMAN
KARAMAN – MUSTAFA BAŞ

KARS
KARS – ALİ AYTAÇ MEHMETOĞLU

KAYSERİ
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR – MUSTAFA ARSLAN
MELİKGAZİ – MUHAMMED BAYRAM
KOCASİNAN – ZEHRA BETÜL ATMACA
TALAS – SEVDA ÇİÇEK

KIRKLARELİ
KIRKLARELİ – SELÇUK BAĞIŞ

KOCAELİ
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR – AYDANER AKTAŞ
BAŞİSKELE – MEHMETCAN ERGÜNÖZ
ÇAYIROVA – RÜVEYDA BETÜL SÜSLÜ UZAR
DARICA – MURAT SELAMCI
DERİNCE – OSMAN İLHAN
DİLOVASI – NAİM SEVİNÇ
GEBZE – MEHMET KILIÇ
GÖLCÜK – YAŞARGÜL OYMAK
İZMİT – VİLDAN ZEYNEP SAYINER
KANDIRA – YUSUF BAŞ
KARAMÜRSEL – SUAT UNGAN
KARTEPE – SALİH ÇALIŞGAN
KÖRFEZ – MEHMET ELDEMİR

KONYA
KONYA BÜYÜKŞEHİR – DAMLA NUR ÇARMIZOL
AKŞEHİR – ÇAĞDAŞ ÜBEYİT BÜYÜKDALDA
EREĞLİ – CENK SAMET ER
KARATAY – MEHMET DEMİRAYAK
MERAM – LÜTFİ DİLEK
SELÇUKLU – REFİKA POLAT
SEYDİŞEHİR – ZEHRA FİLİZ DEMİRAYAK

MALATYA
MALATYA BÜYÜKŞEHİR – HÜSNE YAŞAR
ARGUVAN – GAMZE KULAK

MANİSA
MANİSA BÜYÜKŞEHİR – BARAN ETİK
SALİHLİ – MURAT YEŞİL
SOMA – MEHMET HOROZ

MERSİN
MERSİN BÜYÜKŞEHİR – DERYA DEMİR
AKDENİZ – HAMİT SAKAR
MEZİTLİ – FAHRETTİN SELÇUK ERSÖZ
TARSUS – UĞUR ÖZER
TOROSLAR – YUSUF ÖZER
YENİŞEHİR – ZÜHAL KURT

MUĞLA
MUĞLA BÜYÜKŞEHİR – İSMAİL BOZKAYA
ORTACA – FATMA ASLAN
BODRUM – AHMET AKSÜT
FETHİYE – ALTAN TÜREL

MUŞ
MUŞ – LEVENT TUNÇEL

NEVŞEHİR
NEVŞEHİR – ERSEL GÜRBÜZ
AVANOS – YELİZ KARACA
HACIBEKTAŞ – IŞIK ALTUĞ

ORDU
ORDU BÜYÜKŞEHİR – DAMLA BAYTEKİN

OSMANİYE
OSMANİYE – MURAT KÖKEN

SAKARYA
SAKARYA BÜYÜKŞEHİR – FİRDEVS YILDIRIM
KARAPÜRÇEK – HÜSEYİN KARAHASAN

SAMSUN
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR – İSA ŞAHİN
ALAÇAM – ÜMİT ŞENEL
ATAKUM – TOLGA YENİGÜN

SİNOP
SİNOP – EMİNE ARZU KAYHAN

ŞANLIURFA
ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR – HALİL ÇALIŞKAN
BOZOVA – MAHMUT KAYMAZ
CEYLANPINAR – SEYDİ BİNAY

TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR – EMİR AHMET ARDA
ÇERKEZKÖY – MUHSİN ZAMAN
ÇORLU – SADIK ÇİÇEK

TRABZON
TRABZON BÜYÜKŞEHİR – AHMET BİRİNCİ

TUNCELİ
TUNCELİ – ÖZCAN SARISALTIK

VAN
VAN BÜYÜKŞEHİR – ONUR YILMAZ

YALOVA
YALOVA – KAMİL BEYHAN GÜLEÇ
SUBAŞI – ŞENOL FIŞKIN

YOZGAT
BAHADIN – ALİ SELVİ