Göç İdaresi: 'Muz yeme' videosu paylaşan Suriyeliler sınır dışı edilecek

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 'muz yeme' videoları paylaşılmasını gerekçe olarak gösterdi, 7 sığınmacının sınır dışı edileceğini duyurdu.

Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden paylaşılan videoları gerekçe göstererek, 7 Suriyelinin sınır dışı edileceğini açıkladı. 
 
Göç İdaresi'nden yapılan açıklamada “Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz…” söylemi sonrası sosyal medya platformlarından muz yeme içerikli video ve paylaşımın yapılmasının ardından "yabancı uyruklu 7 şahsın yakalandığını" belirtilirken, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından söz konusu 7 kişi hakkında sınır dışı etme işlemlerinin başlatılacağını duyurdu.

Ne olmuştu?

Bir sokak röportajında konuşan Suriyeli bir öğrenci, Suriyelileri hedef alan sözlere "Ben de Suriyeliyim, ben de burada öğrenciyim, Suriye'de savaş olmasa buraya gelmek zorunda kalmazdık. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok" yanıtını vermiş, bunun üzerine, "Savaşacaksın. Gidin, hiç konuşma git, bayrama gidiyorsun" denilmişti.

Bir başka kişi ise yine Suriyeli gence yönelik "Sen benden daha rahatsın, Ben muz yiyemiyorum, kilolarca muz alıyorsunuz pazarlardan", "Kuaförden çıkmıyorsunuz" demişti. 

Suriyeli gencin "Paramızla yapıyoruz, bedavaya değil" sözlerine ise "Devlet yapıyor devlet" yanıtı verilmişti.

Bu video sonrası söz konusu "muz yeme" videoları paylaşıldı. Göç İdaresi, işte bu videoları "sınır dışı" etme gerekçesi saydı.

İsminin Ahmet olduğu öğrenilen Suriyeli bir genç ise yayınladığı video ile yurttaşları adına "muz yeme" videoları nedeniye özür dilemişti.