Gericiler hedef göstermiş, işten çıkarıldığı iddia edilmişti: Kadir Has Üniversitesi'nden açıklama

Kadir Has Üniversitesi, gericiler tarafından hedef gösterilen ve işine son verildiği iddia edilen akademisyen Zeliha Gizem Sayın hakkında açıklamada bulundu.

Haber Merkezi

Kadir Has Üniversitesi’nde geçtiğimiz ay akademisyen Zeliha Gizem Sayın, ibadethaneyi kullanan öğrencileri ayakkabılarını kendi odasının önüne koymaması için uyarmış ve gericiler tarafından hedef gösterilmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı tartışmaya dahil olmuş, iktidara yakınlığıyla bilinen TÜGVA, üniversite önünde eylem yapmıştı. 

Kadir Has Üniversitesi Sayın hakkında inceleme başlatmış, yaşanan olayların ardından Sayın'ın işine son verildiği iddia edilmişti. 

Kadir Has Üniversitesi'nden yalanlama

Kadir Has Üniversitesi, Sayın'ın ismine yer vermeden yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaları yalanladı.

Kadir Has Üniversitesi'nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şöyle:

"Bazı sosyal medya hesapları üzerinden bir akademisyenimizin üniversitemizle ilişkisinin kesildiğine yönelik yayılan söylem ve haberlerin tamamı asılsızdır. Kadir Has Üniversitesi kurucumuz merhum Kadir Has’ın tanımladığı gibi anayasası bilimsel özgürlük olan Atatürkçü bir üniversitedir ve varlığını bu ilke doğrultusunda sürdürmeye devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."