Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Yükleniyor...

Gençlik kampı ihalesinde skandal: 'Sahte belgeli cankurtaran üç gencin ölümüne neden oldu' iddiası

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Mersin Gençlik Kampı'nın ihalesini alan firmanın, sahte belgeli cankurtaran çalıştırdığı ve kampta yaşanan boğulma vakalarında üç gencin hayatını kaybettiği öne sürüldü. Usulsüzlük ve ihmal iddiaları, emniyete sunulan bir bilgi alma tutanağına da yansıdı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 05.05.2026 , 11:48

Gazeteci Fatih Ergin'in Yeniçağ’da kaleme aldığı köşe yazısına ve paylaştığı belgelere göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı ihalelerinde bir dizi usulsüzlük yaşandı. İddiaların merkezinde, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açılan kamp ihalelerini alan Razz Medya Yapım Danışmanlık A.Ş. isimli firma bulunuyor.

Ergin'in aktardığına göre, Ankara Gölbaşı Gençlik Kampı için açılan ihale, önce Razz Medya firmasının "2023 bilançosu yetersiz" olduğu gerekçesiyle idare tarafından iptal edildi. Ancak aynı ihale, sadece beş gün sonra bilançosu yeterli bulunarak yine aynı firmaya verildi. Emniyet'e verilen 10 Mart 2026 tarihli "Bilgi Alma Tutanağı"nda da söz konusu firmanın sahte bilanço belgesi tanzim ettirerek ihalede iş deneyim sahibi olmasının sağlandığı iddia edildi.

Mersin kampında sahte cankurtaran ve ölüm iddiası

Usulsüzlük iddiaları Gölbaşı kampı ile sınırlı kalmadı. Aynı firmanın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Mersin Gençlik Kampı ihalesini de aldığı belirtildi. Emniyet tutanağında yer alan ifadelere göre şirket, ihale kapsamındaki hizmetleri arasında olan cankurtaran çalıştırma yükümlülüğünü "sahte belge" ile yerine getirdi.

Bu ihmal sonucunda kampta boğulma vakalarının yaşandığı ve üç gencin hayatını kaybettiği ifade edildi. Emniyet tutanağında konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: 

"Aynı firma tecrübesiz ve bilgisiz bir şekilde Mersin gençlik kampının ihalesini almış olup, Mersin kampında sahte cankurtaran belgesi ile hizmet vermiş olup boğulma vakasının yaşanmasına sebep olmuştur. Bu durum sonucunda 3 tane kampçının can kaybı yaşamasına sebep olmuştur."

'Soruşturmalar sümen altı ediliyor'

Üç kişinin hayatını kaybetmesine ve emniyete yapılan şikayetlere rağmen söz konusu firmanın ihaleler almaya devam ettiği ve hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı öne sürüldü.

Yazıda ayrıca, iddialara konu olan ihalelerin altında imzası bulunan ve hakkında MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) raporu olan genel müdürle ilgili soruşturmanın "rica ile bekletildiği" iddia edildi. İddiaya göre, "Bakanlıkta soygun ihalesi" başlıklı önceki haberlerin ardından "bir devlet büyüğü", söz konusu genel müdüre "Benim yanımda görünme" diyerek tepki gösterdi. 

Ergin bu kişiye "Bir süreliğine kaybol, Londra'ya git" denilip denilmeyeceğini sorgulayarak sürecin sümen altı edildiğini savundu. Devletin denetim ve şeffaflıktan uzaklaşmasının kamu menfaati yerine "yanaşma düzeni"ni getirdiğini ve bunun üç cana mal olduğunu vurguladı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.