Gaziantep'te polis helikopteri düştü: 2 pilot hayatını kaybetti, 1 teknisyen yaralandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bir polis helikopterinin Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğradığını duyurdu. Kazada iki pilot hayatını kaybetti, 1 teknisyen yaralandı.

Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Kartal köyü mevkinde Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığına ait helikopterin kaza kırıma uğradığını, 2 pilotun hayatını kaybettiğini ve teknisyenin yaralandığını açıkladı.

Öte yandan kazada hayatını kaybeden polislerin isimleri de belli oldu. Buna göre kazada; pilot emniyet amiri Cemil Gülen ile sözleşmeli pilot Levent Öztürk yaşamını yitirdi.

AA'da yer alan habere göre, kaza dün gece saat 22.49 sıralarında meydana geldi. Gaziantep'e gitmek üzere Hatay'dan havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı helikopter, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kırıma uğradı.

Helikopter ile en son temas edilen bölgeye arama-kurtarma, UMKE, AFAD ve jandarma ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Kırıma uğrayan helikoptere ulaşan ekipler, 2 pilotun hayatını kaybettiğini belirledi. Pilotların naaşı olay yerinde tamamlanan işlemlerin ardından Gaziantep Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaralı olarak ulaşılan helikopter teknisyeni ise ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Pilotların kimliği belli oldu

Vali Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, şehit Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve şehit Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk için taziye mesajı yayınladı.

Ayyıldız taziye mesajında "03.02.2024 tarihinde Havacılık Daire Başkanlığı kadrosunda görevli Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk, bulundukları helikopterin Gaziantep Nurdağı bölgesinde kaza kırıma uğraması sonucu şehit olmuşlardır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabırlar dilerim" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya'dan açıklama

Kazayla ilgili resmi açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Kazada 2 pilotun hayatını kaybettiğini olduğunu, 1 teknisyenin de yaralandığını belirten Yerlikaya, baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Milletimizin başı sağ olsun. Gaziantep Havalimanına gitmek için Hatay Havalimanından havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopterimiz, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğramıştır.

En son dün saat 22.49'da Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezinin temas ettiği helikopterimizde bulunan 2 pilotumuz şehit olmuş, teknisyenimiz yaralanmıştır.

Kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Aziz Milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza baş sağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum."

Helikopterin düşüş nedeni yapılacak incelemenin ardından belli olacak.

Bakanlardan başsağlığı mesajları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da hayatını kaybeden polisler için başsağlığı mesajı yayınladı.