Galataport şantiyesinde çalışan sendika temsilcisi, koronavirüsten yaşamını yitirdi

Galataport şantiyesinde çalışan DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş temsilcisi Hasan Oğuz, şantiyede çalıştığı sırada kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Oğuz'un tedavi gördüğü hastanede Covid-19'dan yaşamını yitirdiği öğrenildi. DİSK ve Patronların Ensesindeyiz konuyla ilgili açıklama yaptı.

Patronların Ensesindeyiz

Koronavirüs salgınının yarattığı risk nedeniyle şantiyelerin kapatılması ve işçilerin ücretsiz izne çıkarılması yönündeki talepler gündemini korurken Galataport şantiyesinden bir ölüm haberi geldi.  

Şantiyede çalışırken 7 Nisan'da kalp krizi geçiren DİSK'e bağlı Devrimci Yapı İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz'a tüm belirtileri göstermesi üzerine Covid-19 tedavisi uygulandı, Oğuz hastanede tedavisi devam ederken yaşamını yitirdi.

Oğuz'un raporunda ölüm nedeninin "Bulaşıcı hastalık" yazıldığı açıklandı. Daha sonra gelen başka bir raporda ise Oğuz'un ölüm nedenine ilişkin Covid-19 yazıldığı görüldü. Sendika koronavirüs nedeniyle Hasan Oğuz için cenaze töreni düzenlenemeyeceğini açıkladı.  

Patronların Ensesindeyiz İnşaat İşçileri Dayanışma Ağı: Hasan Oğuz işçilerin mücadelesinde yaşayacaktır

Dev Yapı-İş Sendikası Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz'un Covid-19 tedavisi görürken yaşamını yitirmesi üzerine Patronların Ensesindeyiz Ağı da bir açıklama yaptı:

''Hasan Oğuz, Doğuş Holding’in yapımını üstlendiği Galataport şantiyesinde çalışıyordu. Binlerce işçinin çalıştığı şantiyede işçiler, 20 Mart günü koronavirüs salgınına karşı hiçbir önlem alınmadığı gerekçesiyle iş bırakmıştı. Bu zamana kadar şantiyede birçok vaka görülmesine rağmen üretim devam etti. Hasan Oğuz, 7 Nisan günü şantiyede kalp krizi geçirmesinden sonra kaldırıldığı hastanede Kovid-19 tedavisi devam ederken yaşamını yitirdi.

Şantiyelerde binlerce inşaat işçisinin koronavirüse karşı hiçbir önlem alınmadan çalışmak zorunda bırakılmasının, hastalanmasının ve canlarından olmasının nedeni patronların kâr hırsıdır. Kriz koşullarında patronları zengin etmekten başka bir şey düşünmeyen siyasi iktidardır. İnsanların kitle kitle ölümüne neden olan bu düzendir. İşçilerin sırtından geçinen bu düzeni işçilerin mücadelesi yıkacaktır. Hasan Oğuz işçilerin mücadelesinde yaşayacaktır.

Ailesinin ve mücadele arkadaşlarının başı sağ olsun.''