Fuat Oktay’dan dolar kuru açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Dolar endeksi mayıs ayından itibaren bir yükseliş trendi içindedir. Pek çok ülke gibi biz de etkilendik' dedi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Dolar endeksi mayıs ayından itibaren bir yükseliş trendi içindedir. Pek çok ülke gibi biz de etkilendik. İhracatımız Ocak-Eylül döneminde geçen seneye kıyasla yüzde 36 artış sergilemiştir. Cari açığımızda önemli iyileşmeler görülmektedir." açıklamasında bulundu. 

Büyükelçilerin Osman Kavala'nın serbest bırakılması ile ilgili çağrısı ve sonrasında yaşanan tartışmaları değerlendiren Oktay, şunları söyledi:

"Ülkemizin devam eden bir yargı süreciyle ilgili olarak 10 büyükelçinin ortak açıklaması yine toplumun her kesiminde infial oluşturmuştur. Bağımsız ve tarafsız Türk yargısına baskı yapmaya niyetlenen bu hadsiz girişime karşı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere her düzeyde tepki gösterdik. Niyetimiz elbette kriz çıkarmak değil. Ülkemizin egemenlik hakkına yönelikten bu saygısızlığa gereken cevabı vermekti. Tutumumuzu net bir şekilde ortaya koyduk ve yanlışı ortadan kaldırmaya yöneldik. Türkiye Cumhuriyeti, bağımsız ve egemen bir devlettir. Yargı yetkisini de bu bağımsız ve egemenliğinin gerektiği şekilde bağımsız ve tarafsız mahkemeler eliyle kullanır.”