Fransa'da askerlerden bir bildiri daha: İç savaş yaklaşıyor

Fransa'da bir grup askerin, 'İslamcılığa taviz verdiği için ülkenin bekasının tehlikede olduğuna' dair Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u uyardığı bir açık mektup yayınlandı.

Dış Haberler

Fransa'da bir grup askerin, "İslamcılığa taviz verdiği için ülkenin bekasının tehlikede olduğuna" dair Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u uyardığı bir açık mektup yayınlandı.

Sağcı Valeurs Actuelles dergisinde yayınlanan mektubun arkasında kaç askerin olduğunun bilinmediği ve mektubun imzaya açık olduğu kaydedildi.

Macron'a ve hükümete seslenilen mektupta, "Burada yetkinizin genişletilmesinden ve başkalarını ele geçirmenizden söz etmiyoruz. Ülkemizin bekasından söz ediyoruz, ülkenizin bekasından söz ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Kendilerini "ordunun genç jenerasyonundan olan görevli askerler" olarak tanıtan mektup yazarları, "Bu jenerasyon, topraklarımızda imtiyazlar verdiğiniz İslamcılığı yok etmek için hayatını sundu" dedi.

'İç savaş yaklaşıyor'

2015 yılındaki cihatçı saldırılarının ardından başlatılan güvenlik operasyonlarına katıldıklarını belirten imzacı askerler, bazı dini toplulukların Fransa'yı "alay, aşağılama ve hatta nefret öğesi" olarak gördüklerini savundu.

Mektupta, "Ülkede eğer bir iç savaş çıkarsa, ordu kendi topraklarında düzeni sağlayacaktır. Fransa'da iç savaş yaklaşıyor ve siz de bunu çok iyi biliyorsunuz" denildi.

Geçtiğimiz ay da bildiri yayımlanmıştı

Fransa’da geçtiğimiz ay, 20 sağcı generalin başını çektiği bir internet bildirisinde, hükümete ülkedeki durumu kontrol altına alması çağrısı yapılarak, aksi takdirde ordunun müdahale edeceğini tehdidinde bulunulmuştu.