Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

'Fon vurgununda adı geçen bakan Ömer Bolat' iddiasına jet yalanlama

Gazeteci Murat Ağırel, Yeni Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin gündeme getirdiği "fona 470 milyon lira yatırıp 830 milyon lira çeken" bakanın Ticaret Bakanı Ömer Bolat olduğunun iddia edildiğini aktardı. Bolat açıklama yaparak yalanladı

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 08.10.2026 , 01:29 Güncelleme Tarihi: 08.10.2026 , 01:33

Yeni Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a 'fon krizi'ne ilişkin bir bakanın babasının hesabına 470 milyon lira yatırıp 830 milyon lirayla fondan çıkıp çıkmadığını ve Özel Kalemi Fatih Kılınç'ın kapalı fonda parası olup olmadığını sormuştu. 

Özlale, "Babasının 470 milyonunu 830 milyon yapan bir bakan var mı? Bir bakan krizden önce fondan 170 milyon TL’yle çıktı mı? Özel Kalem Müdürünüz Fatih Kılınç’ın fonda parası var mı?" ifadelerini kullanmıştı.

Yılmaz ise Özlale'nin gündeme getirdiği iddialara ilişkin, özel kalem müdürü Fatih Kılınç'ın 7 milyon lira yatırdığı fonda büyük kayıp yaşadığını belirterek, "Özel kalemim Fatih Kılınç bu hadiseler geliştikten sonra bana geldi. Dedi ki: ‘Ben de bazı arkadaşlarımla aramızda para topladık ve bunu fona yatırdık. 7 milyon lira… Şu anda da büyük bir kayıp yaşıyoruz.Hukuka aykırı bir işlemi varsa, hukuki bir sorunu varsa, sizden önce hesabını ben sorarım" yanıtını vermişti.

Gazeteci Murat Ağırel ise Sözcü TV'de fon satın alan bakanın ismiyle ilgili iddiayı ortaya koydu. 

Ağırel katıldığı canlı yayında şunları söyledi:

“Ümit Özlale bu ana kadarki en net tanımı koydu. Bir dedi, bir bakan var dedi babası adına fona para yatırmış, 400 koymuş 800'le çıkmış. Bir bakan var dedi 170 ile çıkmış. Namık Kemal Gökkalp ve Cengiz Erdal merkezli bir finansal yapı kurulduğunu ve burada da VIP üyelerin olduğu, o VIP üyelerden birinin de Ticaret Bakanı olduğu iddia ediliyor. Ömer Bolat olduğu iddia ediliyor.”

Bolat'tan jet yalanlama

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı yazılı açıklamada iddiaları reddetti ve şu ifadeleri kullandı:


soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz. 

soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.