Fethiye'de 'komünist belediyecilik' toplantısı: 'Rantın değil, emekçilerin kentini kuracağız'

Fethiye'de yerel seçim çalışmaları ''Komünist belediyelerin sayısı artacak'' denilerek başlatıldı.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Muğla Fethiye’de seçim çalışmalarına Foça Mahallesi’nden başladı.

Katılımın yoğun olduğu "Komünist Belediyecilik" toplantısında ilk konuşmayı TKP MYK üyesi Çağlar Özkan yaptı. Bir kenti en iyi emekçilerin yöneteceğini vurgulayan Özkan, komünist belediyelerin sayısının belirterek şöyle konuştu:

''Mayıs ayında yapılan seçimlerde ülkenin aydınlık birikimine umut diye AKP artıklarını, gericileri, faşistleri sundular. 'Son seçim, önce AKP’den kurtulalım' zırvalıklarıyla bu halkı aldattılar. Emekçiler yerel seçimlerde de bu tuzağa düşmemeli. İkna olmayacağız buna, olmamalıyız. Olduğumuzda 6 Şubat’ın failleri Lütfü Savaş’ı Hatay halkına, Murat Kurum’u İstanbul halkına reva görecekler. Bizler bunları, böyle yerel yöneticileri hak etmiyoruz. Paranın, yağmanın temsilcisi olan adayların karşısına komünist adaylarla çıkacağız. Bu kentleri en iyi biz yönetiriz, emekçiler yönetir. Çünkü zaten biz yapıyoruz her işi sokağı temizleyen biz, asfaltı döken biz, kenti planlayan biz o yüzden en iyi biz yönetiriz. Ovacık’ta başlayıp Dersim’de devam eden deneyimlerimiz komünist belediyelerle devam edecek. Komünist belediyelerin sayısı artacak, Fethiye’de de bu fikrin örgütlenmesi lazım.''

'Fethiye’yi ranta kapatıp halka açacağız'

Etkinlikten konuşan TKP Fethiye Belediye Başkan adayı Altan Türel, emekçilerin ihtiyaçlarını esas alan bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceklerini söyledi.

Kararların hep birlikte alınacağının altını çizen Türel, ''İşçi hakları merkezi kurarak, işçi haklarını savunmak için belediye avukatları görevlendireceğiz. Her mahalleye semt evi kurarak, her mahallede bir halk meclisi oluşturacağız. Sorunları ve çözümleri birlikte tartışıp, belediyenin yapacaklarına halkla birlikte karar vereceğiz'' dedi.

Evlere hapsedilen kadınların üretimden uzaklaştırılmak istendiğini belirten Türel, ''Komünist belediyemizde kadınların toplumsal yaşama daha aktif katılımını sağlamak için kadın merkezleri ve destek programları oluşturacağız. Kadınların eğitimden istihdama, sağlıktan sosyal yaşama kadar her alanda hak ettikleri destek ve fırsatlara erişimlerini sağlayacağız” diye konuştu.

Adil ve eşit bir Fethiye'yi inşa edeceklerini kaydeden Türel, sözlerini ''Fethiye’yi ranta kapatıp halka açacağız” diyerek sonlandırdı.

TKP Fethiye Belediye Başkan adayı Altan Türel