Sayfa yolu
Fatma Betül Sayan Kaya 2,2 milyarı iade etmedi iddiası
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 01.10.2026 , 09:26 Güncelleme Tarihi: 01.10.2026 , 09:33
Fon vurgununa karıştığı muhalefet tarafından ortaya çıkarılan Fatma Betül Sayan Kaya konusunda ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
Eşiyle birlikte 2,2 milyar liralık vurgun yapan Kaya’nın bu parayı önceki gün iade ettiği ifade edilmişti.
Bu iadenin hangi kapsamda yapıldığı anlaşılamazken, soL’da konuya ilişkin soru işaretlerine dikkat çekmiştik.
Şimdi ise Kaya’nın para iadesi iddialarının doğru olmadığı belirtiliyor.
AKP’ye yakın isimlerden Nagehan Alçı, güvenilir kaynaklardan böyle bir iadenin gerçekleşmediği bilgisini aldığını söyledi. Alçı, "Zaten ortada hukuki bir süreç yokken şu aşamada iade edemez" dedi.
Gazeteci Bahar Feyzan da “Etkili bir isimle konuştum. Fatma Betül Sayan Kaya’nın parayı iade ettiği yönünde açıklamaların doğru olmadığını ifade etti” dedi.
Feyzan, “Çünkü; zaten tüm mal varlıklarına tedbir konduğu için Fatma Betül Sayan’ın iade etmesi gibi bir sürecin olmadığı belirtildi” paylaşımında bulundu.
soL Haber kimsenin işaret etmediği gerçekleri yazmaya devam ediyor. Yandaş medya ve holding medyasına karşı gerçeğin sesini büyütmek, bu sese sahip çıkmak isteyen tüm okurlarımızı soL'a abone olmaya davet ediyoruz.
soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.