Eylem Tok ve oğlu ABD’de yakalandı

Ehliyetsiz kullandığı lüks araçla Oğuz Murat Aci'nin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin yaralandığı kazaya karışan 18 yaşından küçük oğlunu ABD’ye kaçıran Eylem Tok ile oğlu yakalandı.

Haber Merkezi

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde ölümlü kazaya karıştıktan sonra oğlu ile ABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur yakalandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD'de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz" dedi.

Bakan Tunç, paylaşımında 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un adını Cihantimur Tok olarak yazdı, daha sonra hata düzeltildi.

Boston'da eve düzenlenen baskınla yakalandılar

Güncelleme: 15 Haziran 00.24

ABD'nin Boston Polis Departmanı (BDP), İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve 4 kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un, evine düzenlenen baskınla yakalandığını belirtti.

BDP'nin Anadolu Ajansı ile paylaştığı polis raporuna göre, Cihantimur ve annesi Tok, bu sabah gözaltına alındı.

Raporda, Güney Florida Bölge Mahkemesi'nin çıkardığı tutuklama kararı üzerine Boston Kaçaklar Birimi polislerinin, iki sanığın bulunduğu eve yerel saatle sabah 9.30 civarında baskın düzenlediği ve anne ile oğlunu olaysız şekilde gözaltına aldığı belirtildi.

Cihantimur ve Tok federal mahkeme binasına götürülürken, tutuklama kararında Cihantimur için "taksirle öldürme ve yaralama", annesi Tok'un da "suçluyu koruma" suçlamalarıyla Türkiye'ye iadesinin istendiği kaydedildi.

Yıllık 46 bin dolar ücreti olan özel okulu gezmişler

Reuters'ın haberine göre Tok ile oğlu Cihantimur'un Türkiye'ye iadelerine ilişkin karar verilene dek tutuklu kalıp kalmayacaklarına Salı günü görülecek duruşmada karar verilecek.

Mahkeme belgelerine dayandırılan habere göre savcılar anne ile oğlunun fırsat verildiğinde firar etmek için yeterli parasal kaynaklara sahip olduğu değerlendirmesini yaptı.

Tok'un eski eşinin tanınmış bir plastik cerrah olduğuna işaret eden savcılar Eylem Tok gözaltına alındığında 5 bin dolar nakit parasının olduğu ve oğlu Cihantimur ile birlikte yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu da gezdiklerini bildirdi.

Ne olmuştu?

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart akşamı seyir halindeki üç ATV aracından biri arızalandı. ATV sürücülerince yol kenarına çekilen araç tamir etmeye çalıştı. Oğuz Murat Acı, ATV motorunun ışıklarını yakarak önlem aldı. Diğer kişiler ise arızalanan motorla ilgilendi. Bu sırada aynı yönde ilerleyen sürücü koltuğunda oturan 18 yaşından küçük Timur C.’nin bulunduğu lüks araç, üç ATV’ye çarptı.

Kaza sonucu yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti.

Eylem Tok ile estetik cerrah Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğlu olan Timur C., kazayı sağlık görevlilerine haber vermeden olay yerinden başka bir araçla uzaklaştı. Kazanın ardından Eylem Tok, yargılanmaması için oğlunu önce Mısır’a, oradan da ABD’ye kaçırdı. Eylem Tok’un olay yerinde yaralıların telefonlarını da ellerinden aldığı ortaya çıkmıştı.

Eylem Tok ve oğlunun kolayca yurtdışına çıkmaları, iade işlemlerinin yavaş ilerlemesi akıllarda soru işareti yaratırken AKP'ye yakınlığıyla bilinen Demirörenlerin oğlunun da kazaya yol açan arabada olduğu iddia edilmiş, ancak konu hızla kapatılmıştı.

Daha sonra Demirören Haber Ajansı muhabiri Rojda Altıntaş’ın, kazayla ilgili haberi yayımlamadan bekletmesi için Revan Demirören ve şoförü tarafından arandığı ortaya çıkacaktı.

Altıntaş "Kamuoyunu yakından ilgilendiren 'Eylem Tok' olayıyla ilgili yeni bilgilere ulaşması ve yayınlaması girişimleri kapsamında, bağlı bulunduğu yayın kuruluşunun patronajı ve sair çevreler tarafından çeşitli baskılara maruz kaldığını" açıklayacaktı.

Eylem Tok ve oğlu Timur C. kaçtıkları ABD’de objektiflere yakalanmış, anne ve oğlu kameraları fark edince gülmüştü.