Eylem Tok ve oğlu ABD'de tutuklandı

Ehliyetsiz kullandığı lüks araçla Oğuz Murat Aci'nin yaşamını yitirmesine sebep olan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, kaçtıkları ABD'de mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

Haber Merkezi

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde ehliyetsiz kullandığı lüks araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesi yazar Eylem Tok ABD'ye kaçmıştı. Kırmızı bültenle aranan anne ve oğlu 106 gün sonra ABD'de yakalandı.

Dün Boston'da eve düzenlenen baskınla yakalanan anneyle oğlunun tutuklandığı öğrenildi. 

Haberi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Tunç, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un tutukluluklarının gözden geçirileceği duruşmanın 18 Haziran'da yapılacağını belirtti. Tunç şunları kaydetti:

"Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston'da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşma, 18 Haziran'da yapılacaktır. Bu duruşma sonrası başlayacak iade yargılaması sürecini yakından takip edecek, şüphelilerin ABD'den ülkemize iadeleri için gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz."

Tutuklama kararında Cihantimur için "taksirle öldürme ve yaralama", annesi Tok'un da "suçluyu koruma" suçlamalarıyla Türkiye'ye iadesi isteniyor.

Oğuz Murat Aci'nin ailesi konuştu: Yüreğimize bir su serpildi

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un yakalanma haberini aldıktan sonra Hürriyet’e konuşan Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci "Gazeteci arkadaşlar arayıp haberi verdi. Sonra Bakan’ın paylaşımını gördük. Sevindik, heyecanlandık. Acı içimizdeyken insan nasıl sevinir bunu yaşadık. Heyecandan hepimiz ağladık, birbirimize sarıldık. Bu başka bir duygu anlatamam" dedi. "Yüreğimize bir su serpildi. Bu suyun günler önce serpilmesi lazımken bu günü bekledik" diyen Aci şunları söyledi:

"Tutuklansınlar da oradaymış buradaymış benim için hiç önemli değil. Haklı olduğumuz davada haklılığımız ortaya çıktı. Ne olacak şimdi. ‘Eli kelepçeli ülkene dönme’ dedim defalarca. O cani anneyi görmem lazım. Havalimanında dört gözle bekliyor olacağım. Kendi evladını evlat bilip, başkasının evladını evlat bilmeyen bir annenin gözüne bakmam lazım. Onu davul zurnayla karşılayacağım."

Ne olmuştu?

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart akşamı seyir halindeki üç ATV aracından biri arızalandı. ATV sürücülerince yol kenarına çekilen araç tamir etmeye çalıştı. Oğuz Murat Aci, ATV motorunun ışıklarını yakarak önlem aldı. Diğer kişiler ise arızalanan motorla ilgilendi. Bu sırada aynı yönde ilerleyen sürücü koltuğunda oturan 18 yaşından küçük Timur C.’nin bulunduğu lüks araç, üç ATV’ye çarptı.

Kaza sonucu yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti.

Eylem Tok ile estetik cerrah Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğlu olan Timur C., kazayı sağlık görevlilerine haber vermeden olay yerinden başka bir araçla uzaklaştı. Kazanın ardından Eylem Tok, yargılanmaması için oğlunu önce Mısır’a, oradan da ABD’ye kaçırdı. Eylem Tok’un olay yerinde yaralıların telefonlarını da ellerinden aldığı ortaya çıkmıştı.

Eylem Tok ve oğlunun kolayca yurtdışına çıkmaları, iade işlemlerinin yavaş ilerlemesi akıllarda soru işareti yaratırken AKP'ye yakınlığıyla bilinen Demirörenlerin oğlunun da kazaya yol açan arabada olduğu iddia edilmiş, ancak konu hızla kapatılmıştı.

Daha sonra Demirören Haber Ajansı muhabiri Rojda Altıntaş’ın, kazayla ilgili haberi yayımlamadan bekletmesi için Revan Demirören ve şoförü tarafından arandığı ortaya çıkacaktı.

Altıntaş "Kamuoyunu yakından ilgilendiren 'Eylem Tok' olayıyla ilgili yeni bilgilere ulaşması ve yayınlaması girişimleri kapsamında, bağlı bulunduğu yayın kuruluşunun patronajı ve sair çevreler tarafından çeşitli baskılara maruz kaldığını" açıkladı.

Eylem Tok ve oğlu Timur C. kaçtıkları ABD’de objektiflere yakalanmış, anne ve oğlu kameraları fark edince gülmüştü.