Sayfa yolu
Etimesgut Belediyesi'nde 4 kişi gözaltına alındı: Beşikçioğlu 'Bizim şikayetimiz üzerine başladı' dedi
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 30.03.2026 , 09:32 Güncelleme Tarihi: 30.03.2026 , 11:13
Ankara Etimesgut Belediyesi’ne yönelik "zimmet" soruşturması kapsamında aralarında belediye iştirak şirketi yöneticilerinin de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.
Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu'nun gözaltına alınan 4 kişi hakkında 6 ay önce suç duyurusu talimatı verdiği öğrenildi.
Operasyona ilişkin konuşan Beşikçioğlu, "Belediyemiz tarafından daha önce başlatılan soruşturma neticesinden adı geçen memurlarımızdan S.K. daha önce belediyemiz tarafından görevden uzaklaştırılmış olup, 11.09.2025 tarihinde belediyemiz ve şirketlerimiz tarafından müşteki sıfatıyla şikayet edilmiştir" dedi.
Savcılık ne dedi?
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Sayıştay Başkanlığı tarafından Etimesgut Belediye Başkanlığında yapılan 2025 yılı hesap ve işlemleri olağan denetimleri sırasında, Etimesgut Belediyesi aşevi, yemek alımı ve dağıtımı işlemleri ile Etimkent A.Ş’nin hesap bilgilerinde tespit edilen usulsüzlükler yönünden düzenlenen raporlar üzerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından zimmet suçundan başlatılan soruşturma kapsamında;
Sermayesinin tamamı Etimesgut Belediye Başkanlığına ait iştirak şirketi Etimkent A.Ş. Genel Müdürü M.Ç, Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü A.C., Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Mutemeti S.K ve Etimkent A.Ş kasa sorumlu personeli H.B. isimli şüpheliler hakkında Ankara Batı Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama kararları ve Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen talimatlara istinaden 30.03.2026 tarihinde şüphelilerin ikametlerinde ve işyerlerinde eş zamanlı arama ve el koyma işlemi yapılmış, tüm şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmekte olup soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında ayrıca bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Beşikçioğlu: Belediyemizin suç duyurusu sonucu yapıldı
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, açıklama yaptı. Beşikçioğlu şunları kaydetti:
“Daha önce belediyemiz tarafından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında belediyemiz sosyal yardım işleri müdürlüğünde ve sermayesinin tamamı belediyemize ait olan Etimkent A.Ş.'de görevli bazı çalışanlarımızla gözaltı ve arama kararı alındığı açıklanmıştır. Daha önce belediyemiz teftiş müdürlüğü ve müfettişler tarafından tespit edilerek savcılığa yapılan suç duyurusuyla ilgili olup belediyemize herhangi bir şekilde operasyon yapıldığı şeklinde anlaşılacak siyasi bir durum söz konusu değildir.
Belediyemiz tarafından daha önce başlatılan soruşturma neticesinden adı geçen memurlarımızdan S.K. daha önce belediyemiz tarafından görevden uzaklaştırılmış olup, söz konusu personel 11.09.2025 tarihinde belediyemiz ve şirketlerimiz tarafından müşteki sıfatıyla şikayet edilmiştir. Sürmekte olan adli işlemler belediyemiz tarafından takip edilmektedir. Süreç içerisinde ayrıntılı açıklamalar belediyemiz tarafından kamuoyuna şeffaf bir biçimde paylaşılacaktır.”
CHP Ankara İl Başkanı: Bu bildiğimiz bir soruşturmaydı
Yeniçağ'a konuşan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, soruşturmanın belediyenin suç duyurusu ile açıldığını düşündüklerini belirtti. Erkol şunları ifade etti:
"Bu bildiğimiz bir soruşturmaydı. Daha önce belediyede zimmetine para geçiren bir personelin tespit edilmesiyle başlayan bir süreç. Bu konuyla ilgili belediyemizin de bir suç duyurusu vardı. Büyük ihtimalle, onunla ilgili bir operasyon olduğunu düşünüyoruz."
Belediyeden açıklama: Operasyon değil
Etimesgut Belediyesi'nden yapılan ilk açıklamada şunlar denildi:
"Konu daha önce Belediyemiz Teftiş Müdürlüğü Müfettişleri tarafından tespit edilerek savcılığa yapılan suç duyurusu ile ilgili olup Belediyemize herhangi bir şekilde 'operasyon' yapıldığı şeklinde algılanacak, siyasi bir durum söz konusu değildir."
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.