Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Eski Habertürk spikerinden Mehmet Akif Ersoy'a taciz suçlaması: 'Utanarak yazıyorum, zira kendisi utanmıyordu'

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanan Mehmet Akif Ersoy'a yönelik suçlamalara bir yenisi eklendi. Eski spiker Nur Köşker, Ersoy'un yöneticilik gücünü kullanarak kendisini taciz ettiğini, reddedince de ekrandan çekmekle tehdit ettiğini duyurdu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 11.12.2025 , 12:12

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy "uyuşturucu madde kullanılmasına yer ve imkan sağlamak" suçlamasıyla tutuklandı.

Ancak Ersoy hakkında Savcılığın hazırladığı sevk yazısında suçlamaların uyuşturucuyla sınırlı olmadığı görüldü. Ersoy'un "çevresindeki kadınları cinsel ilişkiye sokarak sektörel ve maddi anlamda menfaat sağladığı" da iddia edildi.

Ersoy iddiaları reddederken, eski Habertürk TV spikeri Nur Köşker, bir açıklama yayımlayarak Ersoy tarafından taciz edildiğini söyledi. 

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ersoy'un tacizleri nedeniyle işyerinden istifa ettiğini belirten Köşker, şunları söyledi:

"Uzun süredir devam eden bir taciz süreci vardı. Genel yayın yönetmeliğine getirilir getirilmez de ekrandan almakla tehdit etmeye başladı. En sonunda da ya bu iş böyle olur ya da oturur masada haber yazarsın dediği için istifa edip kanaldan ayrıldım. O gün bana bu cümleyi kuracağını bilseydim kesinlikle o odaya telefonum ses kaydını başlatarak girerdim.

Sonrasında herkese, 'Editörlük yapmamı istedi ve kabul etmedim. O yüzden işten ayrıldım' dedim. Mevzu benim dışımda ayyuka çıkınca yavaş yavaş yakın çevreme bu durumdan bahsetmeye başladım.

Sabanın 5'inde 'Endamını masanın arkasına saklamışlar, yönetmene söyle LED'in önüne geç' diye mesaj atan Genel Yayın Yönetmeni olabilir mi?" Ben utanarak yazıyorum, kendisi zira utanmıyordu. Bu mesajı attığında üstümde etek vardı. LED'in önüne geçmemi isteme sebebi de buydu."

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un evine gelen kadınlara uyuşturucu temin ederek yer ve imkan sağladıkları, uyuşturucu etkisi altındaki kadınlarla cinsel ilişkiye girdikleri ve Ersoy'un bu yöntemle çevresindeki kişilere kadınları sunarak "sektörel ve maddi menfaat" elde ettiği iddiaları yer aldı. 

Gizli tanık ifadelerine dayandırılan soruşturma sonucunda Ersoy ile birlikte Mustafa Manaz, Ufuk Tetik ve Ebru Gülan cezaevine gönderilirken, diğer dört şüpheli yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Kanal binasında jandarma ekiplerince gözaltına alınan Ersoy, gözaltı işleminin hemen ardından kanalın yönetimi olan TMSF tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.