'Esad'dan Kılıçdaroğlu'na davet'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Suriyeli sığınmacılara ilişkin açıklaması sonrası Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Kılıçdaroğlu'na bir çağrıda bulunduğu öne sürüldü.

Haber Merkezi

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, KRT TV'deki Şimdiki Zaman programında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Kılıçdaroğlu ile temas kurduğunu öne sürdü.

“Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Sayın Kılıçdaroğlu'na bir haber yolladı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun son yaptığı açıklamadan sonra...” diyen Yarkadaş, “Sayın Genel Başkan ne dedi? 'Suriyelileri biz kendi istekleri ile memleketlerine göndereceğiz' dedi. Altını çiziyorum, 'kendi rızaları ile', otobüse doldurup zorla değil. Bunu yapabilmeniz için Suriye ile oturmanız lazım. Terör örgütlerinin varlığını sona erdirmek için de oturmanız lazım. Benim edindiğim bilgi; Beşar Esad Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından, açıklamanın tamamını tercüme ettiriyor ve CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'Buyrun gelin bu konunun ayrıntılarını konuşalım' diyor" iddiasında bulundu.

Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun bu çağrıya henüz yanıt vermediğini söyledi.