Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Erzurum'da işçiler 'artık yeter' dedi: 5 aydır maaşları ödenmeyen işçiler şantiyede eylemde

Erzurum Palandöken’deki Kayalar İnşaat şantiyesinde çalışan işçiler, 5 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. Dondurucu soğuğa ve zorlu çalışma koşullarına rağmen haklarını alamayan işçiler, seslerini duyurmak için şantiye çatısına çıkarak eylem başlattı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 02.12.2025 , 10:42

Erzurum’un Palandöken ilçesinde Kayalar İnşaat’a ait şantiyede aylardır ücret krizi yaşanıyor.

Patronların Ensesindeyiz İnşaat İşçileri Dayanışma Ağı ile birlikte hareket eden işçiler, emeklerinin karşılığını alabilmek için şantiye önünde toplandı. Kendileri zenginleşirken işçilere açlığı ve soğuğu reva gören patronlara tepki gösteren grup, 5 aylık ödenmeyen alacakları ödenene kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Erzurum'da termometreler eksiyi gösterirken işçiler yaktıkları ateşte ısınmaya çalışıyor. Alacaklarını talep eden işçiler memleketlerine de dönemediklerini ifade ediyor.

'Memleketimize dönemiyoruz'

Şantiye alanında toplanan ve bir kısmı çatıya çıkan işçiler, yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Yaklaşık 70 kişilik bir grup olduklarını belirten işçiler, 5 aydır maaşlarının verilmediğini ifade etti. Yapılan açıklamada, ekibin bir kısmının memlekette olduğu ancak paralarını alamadığı, şantiyede kalanların ise parasızlık nedeniyle evlerine dönemediği vurgulandı.

İş bırakan bazı inşaat işçileri binaların çatısına çıkarak eylemlerine devam ediyor.

Tehdit edildiler

İşçiler, haklarını aradıkları süreçte sürekli tehdit edildiklerini ancak bunun kendilerini yıldırmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Tüm kamuoyu ve halk tarafından duyulmasını istiyoruz: İşçilerin artık gerçekten patronlardan daha güçsüz olmadığını, patronların bizden üstün olmadığını göstermek istiyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında sürekli işçi eylemleri görüyorsunuz. Yetkililerin bu konu hakkında bizimle iletişime geçmesini ve bize yardımcı olmasını istiyoruz.

Erzurum’un zorlu kış şartlarında, hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu bir ortamda eylemlerini sürdüren işçiler, yalnızca alınterlerinin karşılığını istediklerini dile getirdi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.