Ertuğrul Özkök'ten İmamoğlu'nu şaşırtacak yazı: Koç grubundan 'Kanal İstanbul' desteği...

İBB Başkanı İmamoğlu AKP’nin adayı Kurum’a “Kanal İstanbul” üzerinden yüklenirken dikkat çekici bir çıkış Ertuğrul Özkök’ten geldi, üstelik bir Koç şirketi CEO’sundan aktararak...

Ege Galip

Türkiye sermaye sınıfının simge kalemlerinden Ertuğrul Özkök bugünkü yazısında Koç Arçelik CEO'sunun anlattıklarından hareketle Kanal İstanbul’un iyi bir fikir olabileceğini savundu.

Ertuğrul Özkök'ün “Koç’un aktivist CEO’sunun salı akşamı yirmi patrona verdiği korkunç rakamlar” başlıklı yazısı "Miami'den ev almayın, boğazdaki yalınızı satın” spotuyla duyuruldu.

Özkök yazısında Salı akşamı İstanbul’daki Seraf adlı restoranda Koç Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu’nun yaptığı sunumu anlattı.

Özkök’ün aktardığına göre dünyada “iş insanlığı”nın yanı sıra “çevre ve iklim aktivisti” olarak da tanınan Hakan Bulgurlu, bir dizi patronu ve elbette Özkök’ü Antarktika’ya yaptığı geziyi fotoğraf ve videolarla anlatmak üzere davet etmiş.

O akşam o restoranda Abdullah Gül de başka bir masada yemek yiyormuş, Özkök yazısında Gül’ün de bu uzun masada olmadığına hayıflanıyor.

Çünkü uzun masadaki patronlara anlatılan rakamlar “korkunç”.

Uzun masadaki davetliler arasında Ülker, İstinye Park, Akfen Holding, Türkmen Holding, MNG, Tabanlıoğlu patronları, Mudo kurucusu Taviloğlu ve TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras da bulunuyor. Masanın gazeteci konuklarıysa Zafer Mutlu ve Özkök.

Ve Bulgurlu konuşmaya başlıyor. Meğer amacı patronlara bir seyahati değil, dünyayı ve “hepimizi” bekleyen bir yakın tehlikeyi anlatmakmış.

Özkök Bulgurlu’nun sözlerini şöyle aktarıyor: “Bunları niye anlatacağım? Çok basit. Sizler patronsunuz, iş insanısınız. Bu ülkede, bu dünyada kim ama kim yatırım yapacaksa bu anlattıklarımı mutlaka dikkate almak zorunda.”

Merakla okuyoruz, patronların dikkate almaları gerekenleri…

Anlaşılıyor ki Antarktika’daki 2 büyük buzuldan biri ya da ikisi eninde sonunda kırılacak ve denizler yükselecek.

Özkök’ün aktardığına göre, küresel ısınma yüzünden dünyayı bekleyen en yakın tehlike 2030 sonuna dek suların 30 santim yükselmesi…

Zenginlere "Miami’den mortgage ile ev almayın" diyor Bulgurlu, "çünkü Miami su altında kalabilir". İstanbul’u merak ediyorlar tabii ve soruyorlar, Bulgurlu’nun yanıtı “şakayla karışık” şöyle oluyor: “Boğaz’da yalılarınız varsa satın”.

Ve işte burada zurna zırt diyor ve yazının amacı hasıl oluyor.

Özkök şöyle aktarıyor Koç CEO’sunun söylediklerinin Kanal İstanbul'la ilgili kısmını:

“Buna karşılık ilginç bir iddiayı da ortaya atıyor. Eğer suların bu yükselmesi tehlikesi varsa İstanbul Kanalı projesi, bunun etkilerini azaltmak için iyi bir fikir olabilir.”

Özkök “Tam şu yerel seçimler sırasında ilginç bir tartışma konusu…” diye de ekliyor.

Ve İstanbul seçimlerinde İmamoğlu ile Kurum arasındaki Kanal İstanbul atışması gerçekten “ilginç” bir hal alıyor.

İmamoğlu'nun siyasi kariyerinin yükselişinde arkasında duran en temel gücün Koç Grubu olduğunu düşününce, daha da "ilginç" bir hal alıyor.

Boğaz'daki yalıların büyük kısmının ya Koç ya Sabancılar'a ait olduğunu hatırlamaksa, ağızda kekremsi bir tat bırakıyor.