Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Erdoğan’ın ‘Yeni anayasa için görevlendirdim’ dediği 10 isim belli oldu

AKP’nin 10 üyeden oluşan anayasa komisyonuna Cevdet Yılmaz’ın başkanlık etmesi bekleniyor. Sabah gazetesi komisyonda yer alacağı ifade edilen 10 ismi duyurdu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 28.05.2025 , 11:09 Güncelleme Tarihi: 28.05.2025 , 11:25

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çalışmaları için görevlendirdiğini açıkladığı 10 isim belli oldu.

Sabah’ın haberine göre yeni anayasa çalışmalarına ilişkin karar alınan AKP MKYK'de, 10 üyeden oluşan bir anayasa komisyonu kurulması kararı alındı.

Buna göre komisyon başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın olması bekleniyor.

Komisyonda AKP Genel Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Efkan Ala, AKP Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin ve Bahadır Yenişehirlioğlu, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Ali İhsan Yavuz ile Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun'un da yer alacağı ifade ediliyor.

Erdoğan yaptığı açıklamada "82 Anayasası, darbe döneminin tortularını taşıyor. Dün itibarıyla 10 hukukçu arkadaşımı görevlendirdim, şimdi bu hukukçu arkadaşlarımız çalışmaya başlayacaklar. Bu çalışmayla birlikte de inşallah yeni anayasa hazırlık çalışmalarını yürüteceğiz” demişti.

Erdoğan: Yeni anayasa için 10 hukukçu arkadaşımı görevlendirdim
Erdoğan

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.