Erdoğan'ın seçimler için 20 yıldır birlikte çalıştığı ismi Meral Akşener transfer etti

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin seçim stratejilerinin belirlenmesi için eski AKP'li Faruk Acar'ı transfer ettiği öğrenildi. 

Haber Merkezi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "AK Parti'nin stratejilerini belirlemede en yetkin üç isimden biri olduğunu" söylediği Faruk Acar'ın, İYİP Genel Başkanı Meral Akşener'in "Birlikte çalışalım" önerisini kabul ettiğini söyledi.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"...sonunda Meral Akşener’in 'Birlikte çalışalım' önerisini kabul etti. Evet, sözünü ettiğim kişi AK Parti’nin kuruluşundan bu yana tam göbeğinde olan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la 20 yıldır özellikle seçim dönemlerinde en yakın çalışan isimlerin başında gelen, partinin stratejilerini belirlemede en yetkin 3 isimden biri olan Faruk Acar artık AK Parti’de değil.

Bundan böyle Meral Akşener’in ve İYİ Parti’nin seçim stratejilerini belirleyecek. İnanmakta zorlandığım bu gelişmeyi duyunca öncelikle çok şaşırdım, kendisini aradım. 'Doğru' dedi. 'Zor olmadı mı ayrılmak. Tayyip Bey nasıl karşıladı?' dedim. 'Kendisi ile konuşmadım ama haber verdim' dedi.

'Çok eleştirileceksin, çok komplo teorisi olacak. Kimileri partiyi sattığını, gemiyi terk ettiğini söyleyecek, komplo teorisyenleri ise AK Parti ile İYİ Parti’nin arasını yapmak istediğini iddia edecek' dedim. 'Hepsini tahmin ediyorum ama ne dedikleri önemli değil' dedi

Erol Olçok’un ölümü AK Parti için ciddi bir kayıptı. Faruk Acar’ın ayrılması ise 2. büyük darbe olacak bence. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz."