Erdoğan'dan Merkez Bankası açıklaması: 'Akla ziyan dedikodular...'

AKP'nin Ankara ilçe belediye başkanlarını açıklayan Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'la ilgili iddialar hakkında Erkan'ın ismini vermeden konuştu, "dedikodu" dedi.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ailesinin banka içinde söz sahibi olduğu, babasının bir personele tokat attığına yönelik iddialar hakkında "akla ziyan dedikodular" dedi.

AKP'nin Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı, ATO Congresium'da gerçekleştirildi.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan Erkan'ın ismini vermeden Merkez Bankası'na ilişkin son dönemde gündeme gelen tartışmalar hakkında konuştu. Erdoğan "Merkez Bankası rezervleri artıyor harekete geçiyorlar. Akla ziyan dedikodularla ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar yürütüyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan "Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz" dedi.

30 Ocak Salı günü AKP'nin seçim beyannamesini açıklayacaklarını söyleyen Erdoğan "İstanbul'u yeniden vizyona kavuşturmak için gün sayıyoruz. Ankara'nın altın çağına gireceğine de yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Muhalefeti belediyelerde "hiçbir şey yapmayıp bol bol şov yapmakla" suçlayan Erdoğan "Yalan ve şovla değil gerçek hizmetle milletin önüne çıkarsak emin olun eğri zaten belasını bulur. Biz doğru olursak emin olun eğri zaten belasını bulur" ifadelerini kullandı.

Emeklilerle ilgili açıklama

"Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız" iddiasında bulunan Erdoğan, "Geçen sene 1 defaya mahsus 5'er bin TL ödeme yaptık. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık artığı yüzde 49,25 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranını memurlar ile aynı orana getirdik" dedi.

Erdoğan "Emeklilerimizi seçimden seçime hatırlayan istismarcı muhalefet başta olmak üzere kimsenin aramızı bozmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı "Ey muhalefet, ne yaparsanız yapın uzaya füzeler gitmeye devam edecek, uçak gemilerimizin inşası devam edecek, denizlere fırkateynlerimiz sürekli inecek" ifadelerini kullandı.

AKP'nin Ankara ilçe belediye başkan adayları şöyle oldu:

Akyurt: Hilal Ayık

Altındağ: Veysel Tiryaki

Ayaş: Mehmet Yüksel Kirazdibi

Bala: Ahmet Buran

Beypazarı: Tuncer Kaplan

Çamlıdere: Hazım Caner Can

Çankaya: Duhan Kalkan

Çubuk: Baki Demirbaş

Elmadağ: Eyüp Tekiner

Etimesgut: Enver Demirel

Evren: Hüsamettin Ünsal

Gölbaşı: Ramazan Şimşek

Güdül: Muzaffer Yalçın

Haymana: Özdemir Turgut

Kahramankazan: Serhat Oğuz

Kalecik: Erdal Dal

Keçiören: Zafer Çoktan

Kızılcahamam: Süleyman Acar

Mamak: Asım Balcı

Nallıhan: İsmail Öntaş

Polatlı: Levent Çağlancı

Pursaklar: Ertuğrul Çetin

Sincan: Murat Ercan

Şereflikoçhisar: Memiş Çelik

Yenimahalle: Aldulkadir Aydoğan