Erdoğan: Yurt sayısını en yüksek seviyeye tırmandırdık, yalan söylüyorsunuz

Erdoğan, 'Yalan söylüyorsunuz hayatınız yalan. Yurt kapasitelerini en yüksek seviyeye tırmandıran bir iktidarız' dedi.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ile Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni'nde konuştu.

Erdoğan "Bu ülkede kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk" dedi. Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye büyüdükçe zenginleştikçe vatandaşlarına sağladığı imkanlar artmaktadır. aklı selim bir kimse Türkiye'nin geçmişten fersah fersah ileride olduğunu inkar edemez. 

Türkiye'nin karanlık dönemi 1970'ler gençliğimize denk geldi. Bu dönemde darbe taşlarının nasıl adım adım döşendiğini bizzat gördük. Ülkemizin saf dışına itildiği ve birçok şeye yeniden başlamak zorunda kaldığı bir felaketti. Darbenin ardından Türkiye bu sefer de bölücü terör örgütünün eylemleri ile karşılaştı. 

'Hiç ilgisi olmayan kişileri bankların üzerinde yatırıyorlar'

Gençlerimizin istek ve beklentileri değiştikçe biz de kendimizi ona göre güncelliyoruz. Ülkemiz geliştikçe, gençlerimizin ihtiyaçları farklılaştıkça biz de kendimizi buna göre güncelliyoruz. Bugün üniversite öğrencileriyle ilgili çok çirkin bir kampanya yürütülüyor. Yurt kapasitelerini en yüksek seviyeye tırmandıran bir iktidarız. Bunu görmeden hiç ilgisi olmayan kişileri bankların üzerinde yatırarak böyle yalan yanlış kampanyalar yürütülüyor. Yalan söylüyorsunuz hayatınız yalan. Yurt kapasitelerini artıran, 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız."

Bakanlığın rakamları Erdoğan'ı yalanlıyor

Erdoğan konuşmasında "1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız" dese de, Gençlik Spor Bakanlığı'nın 2020 Faaliyet raporundaki rakamlar Erdoğan'ı yalanlıyor.

Raporun 187. sayfasında Kuzey Kıbrıs dahil 698.289 yurt kapasitesi olduğu yazılı. Yani Erdoğan'ın söylediği ile arasında 300 binden fazla kapasite farkı var.