Erdoğan, Tatlıses'li 'gençlik buluşması'nda konuştu: 'Vizyon orada değil, Şanlıurfa'da'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Şanlıurfa'da İbrahim Tatlıses'le birlikte katıldığı partisinin 'gençlik buluşması'na ait bant kaydı yayınlandı.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesindeki İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi'nde dün düzenlenen "Gençlik Buluşmaları" programının bant kaydı yayınlandı.

Buluşmaya İbrahim Tatlıses ile gelen Erdoğan, programın açılışında çalınan "Gülüm Benim" şarkısına eşlik etti.

Erdoğan konuşmasında dün İstanbul'da CHP'nin açıkladığı "vizyon belgesini" hedef aldı.

Erdoğan, "Bay Kemal, güya zihinde ne var ne yok bunları anlatıyormuş. Elin birilerini toparlamış, etmiş, uyuyanlar mı ararsın, bunun yanında ne dediği anlaşılmayan sözler mi anlarsın... Böyle bir durum. Biz de dedik ki biz, Şanlıurfa'da zihin devrimi yapacağız. Ve Şanlıurfa'da bir zihin devrimini yaptık ve açıkladık. Vizyon orada değil, vizyon Şanlıurfa'da. Ve yarına dair vizyonun kalemşörleri gençler, sizsiniz. Kendinize güvenin, inanın. Ve yarının programını da projesini de sizler hazırlayacaksınız, beraber hazırlayacağız. Bunu kimse inkar edemez. Peygamberler şehri burası" ifadelerini kullandı.

'Onların derdi bu masadan kim ne kapar'

Erdoğan altılı masa hakkında "Onların şu andaki derdi bu masadan kim ne kadar ne kapar. Yaptıkları bu. Bugün vizyon açıklamış. Bunu açıklarken vizyon denilen olayın içerisinde ABD'de şunlar kim... Bunlarla milletimizi kandıracaklarını sanıyor. Bize yerli ve milli zihniyet lazım" diye konuştu.

Yaptıkları toplu açılış ve mitinglerde "Şanlıurfa'nın pik yaptığını" ileri süren Erdoğan "Her ne kadar birileri, gençlerimize kendi zihin dünyalarında 'çantada keklik' gibi bakıyor olsa da bizim tespitlerimiz hiç de öyle olmadığına işaret ediyor. Kusura bakmayın çantada keklik yok, çanta dolu" dedi.

Erdoğan "Bugün Dünya Engelliler Günü... 'Engelli' diyerek, zihin dünyaları engellerle dolu olanları birbirine karıştırmayın. Birilerinin zihin dünyaları engelli. Bizim engelli kardeşlerimizin zihin dünyaları sapasağlam" ifadelerini kullandı.

Erdoğan "Artık ödediğimiz bedellerin, çektiğimiz acıların, yaptığımız fedakarlıkların, döktüğümüz alın terlerinin karşılığını alma vakti gelmiştir. Bunu sizlerle alacağız. Hazreti Mevlana'nın o pergel metaforuna uygun şekilde, bir ayağımızı ülkemize ve değerlerimize sabitleyip, diğeriyle tüm dünyayı kuşatacağımız bir dönemdeyiz. Artık dünyaya şöyle bakacağız, biz dünyaya değil, dünya Türkiye'ye baksın. Bunu, sizlerle beraber başaracağız" diye konuştu.

İbrahim Tatlıses ise Erdoğan için "Başbakan oldu, Cumhurbaşkanı oldu, sonra da başkan oldu. Ne oldu başkan yapmazdınız? Sayın Cumhurbaşkanımız halk adamıdır, halk insanıdır. Halk adamı olduğu için başımın üstünde taşıyorum" şeklinde konuştu, "Bu seçimde sakın bizi yalnız bırakmayın" dedi.