'Erdoğan geldiğinde 3 bin 150 tarım kredi kooperatifi vardı, şu anda 700’e düştü'

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, 'Erdoğan iş başına geldiğinde Türkiye’de tam 3 bin 150 tarım kredi kooperatifi vardı, şu anda 700’e düştü' dedi.

Haber Merkezi

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu’nun Gülyalı ilçesinde kapatılan tarım kredi kooperatifinin önünde bugün yaptığı açıklamada, AKP iktidarı döneminde bu kooperatiflerin sayısında yaşanan azalmaya dikkat çekti.

Adıgüzel, şunları söyledi:

Tarım kredi kooperatiflerinin ne hale getirdiğinin örneklerinden birisi de burada. Virane halinde. Sadece Ordu’da 52 tarım kredi kooperatifi varken 8’e düştü. 44 tanesi kapatıldı. Türkiye’de de yaklaşık 2 bin 500 tarım kredi kooperatifi kapatıldı.

Anayasa’mızın 171. maddesi der ki ‘Üretimin artırılması ve tüketicinin korunması için devlet kooperatifçiliği teşvik edici önlemler alır’. Anayasa’mızın bu maddesi hâlâ duruyor ve Erdoğan hükümeti, bu Anayasa maddelerine göre yönetiyor. Öyle mi yaptı Erdoğan? Asla öyle yapmadı. Erdoğan iş başına geldiğinde Türkiye’de tam 3 bin 150 tarım kredi kooperatifi vardı, şu anda 700’e düştü.

Tarım kredi kooperatifleri çiftçiye gübre veriyordu, arıcıya şeker veriyordu. Tarım kredi kooperatiflerini bu hale düşüren Erdoğan’ın kendisi.” (ANKA)