Erbakan’dan yeni açıklama: Varyantların sebebi aşılar

Aşı karşıtı 'Yarı insan yarı maymun çocuklar doğmasına sebep olabilirsiniz' sözleriyle tepki çeken Fatih Erbakan, varyantların ortaya çıkma sebebinin aşılar olduğunu söyleyerek sözlerini savundu.

Haber Merkezi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın "mRNA demek insanın hücre çekirdeğine girmek demektir. O insanların yarı insan yarı maymun çocuklar doğurmasına sebep olabilirsiniz. 3 kulaklı 5 gözlü yaratıklar doğmasına yol açabilir" sözleri büyük tepki çekmişti.

Aşı olmadığını belirten Erbakan, bugün partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

'Varyantların ortaya çıkma sebebi aşılar'

Aşı, ilaç ve modern tıp karşıtı olmadıklarını ileri süren Erbakan, "Her bireyin herhangi bir tedaviyi reddetme hakkı saklı olduğu gibi aşılanmayı da reddetme hakkı vardır. Bunu çiğnemek Anayasa'ya, insan haklarına ve bilime aykırıdır. Daha önce gerekli testlerden geçmiş, faz aşamalarını tamamlamış, ruhsatları alınmış, güvenli olduğu ortaya çıkmış olan aşıları çocuklarımıza yaptırdık. Bu noktada modern tıbbın üretmiş olduğu ilaçları kullandık" dedi.

Antikor düzeyine bakılmadan rastgele aşı yapılmasının bilimsel olmadığını öne süren Erbakan, Covid-19 varyantlarının ortaya çıkma sebebinin aşılar olduğunu savundu.

Açıklamalarının çarpıtıldığını söyleyen Erbakan, "mRNA teknolojisini kullanan aşıların hücrenin çekirdeğine etki edip oradaki genetik yapıyı değiştirmesi ve bozması mümkündür" dedi.

Bir kişiye iki farklı tür aşının yapılmasının tehlikeli olduğunu iddia eden Erbakan, "insanların dolaylı olarak aşıya zorlanmasının haksız ve hukuksuz olduğunu" söyleyerek Danıştay'a başvurduklarını açıkladı.