Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Epstein belgelerinde adı geçiyordu: Norveçli Büyükelçi istifa etti

Epstein'e ilişkin açıklanan yeni belgelerde adı geçmesi sonrası görevden uzaklaştırılan Norveç'in Amman Büyükelçisi Mona Juul'un istifa ettiği bildirildi.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 09.02.2026 , 11:59

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı kurma suçlamasıyla tutuklu yargılanırken hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein'e ilişkin açıklanan yeni belgeler, birçok ülkede tartışma yarattı.

Söz konusu belgelerde adını geçmesi sonrasında görevden uzaklaştırılan Norveç'in Amman Büyükelçisi Mona Juul'un istifa ettiği bildirildi.

Soruşturma devam edecek

Norveç Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Epstein ile ilişkisi ortaya çıkan Juul'un, büyükelçilik görevinden ayrıldığını belirtti.

Eide, Epstein belgelerinin, Juul hakkında bir dizi ayrıntıyı ortaya çıkardığını ve Bakanlığının, büyükelçilik görevinden istifa etmesine rağmen Juul hakkındaki soruşturmayı sürdüreceğini vurguladı.

Eide, "Bu doğru ve gerekli bir karar. Bu karar, Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından alındı. Cinsel istismar suçlusu Epstein ile olan ilişkisi Juul'un ciddi bir muhakeme yeteneğinden yoksun olduğunu ortaya çıkardı. Bu görevin gerektirdiği güveni yeniden tesis etmeyi zorlaştırıyor" açıklamasını yaptı.

Eide, bu kararın Juul'un, büyükelçi olarak ülkeye geri dönemeyeceği anlamına geldiğini ifade etti.

Şu anda bakanlık bünyesinde yapılan soruşturmanın, gerçekleri tam olarak anlamak için gerekli olduğunu bildiren Eide, konuyu son derece ciddiye aldıklarını söyledi.

Epstein'e ilişkin açıklanan yeni belgelerde adı geçen Norveç'in Amman Büyükelçisi Mona Juul, 3 Şubat'ta görevinden uzaklaştırılmıştı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.