Sayfa yolu
Enerji-Sen işçilerinden Moda Sahnesi'ne ziyaret
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
soL - İstanbul
Yayın Tarihi: 15.04.2022 , 20:40 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Elektrikleri kesilmesine rağmen oyunlarını sahnelemeye devam eden Moda Sahnesi, bir yandan tiyatro sanatından ödün vererek oyun sahneleyen tiyatroculara teşekkür ederken bir yandan da Moda Sahnesinin "özerk kamusal bir tiyatro" olduğunu belirterek elektrik saatini kendileri çalıştıracaklarını ilan etmişti.
DİSK/Enerji-Sen işçileri Moda Sahnesi'ni ziyaret etti.
"Faturasını ödeyemenler, işten atılan işçiler, EnerjiSa'ya karşı direnenler, ışıldaklarımızla mücadeleyi aydınlatmak için buluşuyoruz" diyen işçiler, "Onlar emeğe ve sanata düşmansa, emek ve sanat isyan olur" dedi.
İşçiler daha sonra "Babamı kim öldürdü?" oyununu izledi. Oyunun sonunda Moda Sahnesi'nden yapılan anonsta "Enerji kullanımı en temel haklarımızdan biridir. Bu hakkın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. İzleyicilerimize teşekkür ederiz" denildi.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
