Sayfa yolu
Ekonomistlerden 'faiz' beklentisi: '500 baz puan artırılacak'
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 14.07.2023 , 14:51 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Perşembe günü gerçekleştirilecek Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına yönelik Anadolu Ajansı'nın beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.
Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin ortalaması 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.
Anket sonuçlarına göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,50 ile yüzde 21,50 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında yer aldı.
Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin ortalaması ise yüzde 28,50 oldu.
Geçen ay gerçekleştirilen toplantıda politika faizi 650 baz puan artırılarak yüzde 8,50'dan yüzde 15'e yükseltilmişti.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
