Dünya Filistin için ayakta: 'Savaşı durdurun!'

İsrail'in Gazze'ye yönelik ''tam abluka'' eşliğinde sürdürdüğü saldırılar dünyanın çeşitli kentlerinde protesto edildi. Dünya genelinde yüz binlerce eylemci, ''Filistin özgür olacak'' dedi.


Haber Merkezi

İsrail'in Gazze'ye dönük saldırıları sürerken, dünyanın birçok ülkesinde Filistin halkına destek amacıyla yapılan protestolar devam ediyor.

Avusturya, Almanya, Hollanda, Londra, İsveç, İrlanda, İtalya, Güney Afrika, ABD, Endoneyza ve başka birçok ülkede İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden binlerce kişi ateşkes talep etti.

'Savaşı ve saldırganlığı durdurun'

Almanya’nın başkenti Berlin’de “Savaşı ve saldırganlığı durdurun” sloganıyla Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.

Alexander Meydanı’nda Filistin ile dayanışma göstermek ve Gazze’deki savaşın durması için bir araya gelen binlerce kişi, Almanya Dışişleri Bakanlığı önünden Potsdamer Platz Meydanı’na kadar yürüdü.

“Savaşı ve saldırganlığı durdurun” sloganıyla düzenlenen gösteride “Gazze’deki çocukları kurtarın”, “Teşekkürler Güney Afrika”, “Ateşkes şimdi” ve Filistinlilerin hakkı da insan hakkıdır” yazılı dövizler ile Filistin ve Güney Afrika bayrakları taşındı.

Almanya

Londra'da yüz binler yürüdü

İngiltere'nin başkenti Londra'da Filistin'le dayanışma eylemine katılanlara seslenen konuşmacılar, Gazze'deki sağlık sisteminin çökmenin eşiğinde olduğunu ve acil ateşkes ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere Merkez Bankası ve finans kuruluşlarının bulunduğu kentin tarihi merkezi City'deki Bank bölgesinde toplanan göstericilerin, Gazze'de ateşkes talebini dile getirmek için başlattığı yürüyüş, parlamento meydanında sona erdi.

Burada kurulan sahneden Filistin destekçisi eylemcilere seslenen Filistin'in İngiltere'deki Misyonunun Başkanı Büyükelçi Hüsam Zomlot, "Tüm bu saldırganlıktan sonra sizin sokağa çıkmayacağınızı düşündüler. 100 günlük soykırımda çocukları katledebileceklerini düşündüler. Ama yine de yüz binlerle sokaklara çıktınız" dedi.

İngiltere

İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir araya gelen göstericiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı davayı desteklemek için gösteri düzenledi. Dublin'deki Dışişleri Bakanlığı'na yürüyen göstericiler, acil ateşkes çağrısında bulundu

Güney Afrika

Güney Afrika'nın Johannesburg kentindeki ABD Başkonsolosluğu önünde toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye devam eden saldırılarını protesto etti. Göstericiler, ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail ve ABD aleyhine dövizler taşıdı.

'Soykırımı durdurun'

İtalya'nın başkenti Roma'da İsrail'in Gazze şeridine yaptığı saldırılar nedeniyle "Filistinlilere yönelik soykırım dursun" çağrısıyla bir miting ve yürüyüş düzenlendi. Başkentin merkezindeki Fori Imperiali caddesinde toplanan 5 binden fazla gösterici, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederken, Filistin'e destek ve dayanışmasını dile getirdi. Göstericilerin, "Soykırımı durdurun" yazılı dövizler taşıdığı görüldü.

İtalya

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, ellerinde pankartlar ve Filistin bayrakları ile yürüyerek ateşkes çağrısında bulundu. (AA)

Yunanistan