Dünya Demokratik Gençlik Fedarasyonu’ndan Filistin halkıyla dayanışma ve Nakba günü açıklaması

Türkiye Komünist Gençliği’nin de üyesi olduğu WFDY, açıklamasında Filistin halkının özellikle Nakba gününün 73. yılında yoğun bir şiddet ile karşı karşıya olduğunun altını çiziyor.

Haber Merkezi

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY), Nakba gününün 73. Yıldönümü ve Filistin’e karşı saldırıların kınanmasına dair açıklama yayımladı.

Türkiye Komünist Gençliği’nin de üyesi olduğu WFDY, açıklamasında 1948’den beri her 15 Mayıs’ın Nakba yani “felaket” günü olduğu hatırlatırken Filistin halkının özellikle Nakba gününün 73. yılında yoğun bir şiddet ile karşı karşıya olduğunun altını çiziliyor. Siyonist işgalin acilen durdurulması ve Filistin halkına yapılan saldırıların sonlandırılmasına dair çağrı yapılan açıklamada Filistin’e yapılan saldırılarda en az 119 kişinin öldüğü ve bunların 31'inin de çocuk olduğu belirtiliyor.

WFDY, etnik temizlik ve zorla yerinden etme politikasının kaynaklarına da işaret ediyor: “Bu zorla yerinden edilmelere liderlik eden iki ana yerleşimci örgüt, Nahalat Shimon International ve Ateret Cohanim, fonlarının çoğunu aldıkları Birleşik Devletler'de vergiden düşülebilir hayır kurumları olarak kayıtlıdır.” Açıklamada, İsrail saldırganlığının ABD ile ilişkisi açıkça ortaya konuluyor.

'Uluslararası sessizliği kınıyoruz'

Açıklamada ayrıca "ABD, Avrupa Birliği ve NATO gibi emperyalist güçlerin Ortadoğu'daki büyük müttefiklerinin saldırılarında suç ortaklığını ve Filistin'e yönelik bu yeni saldırıyı çevreleyen uluslararası sessizliği kınıyoruz" denilirken, medya ve emperyalist merkezlerin uygulanan katliamları sessizlikle karşılamasının da saldırganlığı arttıran nedenlerden biri olduğu da kaydedildi.

“Filistin halkına verdiğimiz desteği ve Filistin halkının vatanına dönme hakkını bir kez daha onaylıyoruz. Kendi kaderini tayin ve özgürleşme hakkını, hapishanelerdeki tutukluların ve gözaltındakilerin serbest bırakılmasını ve Gazze ve işgal altındaki diğer bölgelerden kuşatmanın tamamen kaldırmasını destekliyoruz. Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu 20. Genel Kurulu'nda kabul edilen Filistin mücadelesine ilişkin taleplerimizi yineliyoruz. Yaşasın Filistin davası ve mücadelesi!” diye bitirilen açıklama aynı zamanda Federasyon’un dayanışma kampanyasının da bir parçası.