Diyarbakır'da alay konusu olan 'heykel'ler kaldırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyum yönetimi tarafından yaptırılan karpuz içindeki çocuk, kadayıf tepsisi gösteren tatlıcı heykelleri kaldırıldı.

Haber Merkezi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağındaki parka yerleştirilen, 'kadayıf tepsisini gösteren adam', ile 'karpuzun içindeki çocuk' heykelleri düzenleme yapılması için kaldırıldı.

DHA'nın paylaştığı bilgiye göre, 'karpuzun içindeki çocuk' heykelinin yalnızca içindeki çocuk figürü çıkartıldı.

Karpuz heykeli henüz aynı yerinde duruyor

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu, tepkilerle ilgili yaptığı ilk açıklamada heykelleri savunmuştu. Karaloğlu “Bırakın Diyarbakır’da karpuz tartışılsın, güzellikler tartışılsın. Diyarbakır’da arzumuz isteğimiz budur. Akşamki tartışmanın Diyarbakır’a bir zararı yok faydası var arkadaşlar. Eğer gerçek fotoğraflarla beraber karşılaştırırsanız gerçeğe çok uygun olduğunu da görürsünüz. Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz arkadaşlar. Dünyanın bütün bebekleri de birbirine benzer, ne olur bebekleri birbirinden ayırmayın” demişti.

Sosyal medyada ve Diyarbakır halkı arasında alay konusu olan heykeller için "korku filmi gibi" benzetmeleri yapılırken, sanattan ve estetikten uzak "heykel"ler için 4 milyon 412 bin lira harcandığı öğrenildi. soL'a konuşan belediye işçileri "kayyumun faturayı şişirdiği örneklerden biri" yorumunda bulunmuştu.