Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Diyarbakır Barosu'na Zaho soruşturması

Diyarbakır Barosu hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 22.07.2022 , 11:03 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Barosu hakkında, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Zaho'ya yapılan saldırıya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) işaret eden paylaşımları nedeniyle inceleme başlattığını duyurdu.

Ne olmuştu?

Diyarbakır Barosu, Duhok’un Zaho ilçesine yönelik saldırıda 9 sivilin ölümü sonrası bir açıklama yapmıştı.

Baro açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

“Kürdistan Federe Bölgesinin Zaho ilçesinde TSK’nın bombardımanıyla, içlerinde çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetmiştir.

Roboski’de olduğu gibi söz konusu Kürtler olunca insancıl hukuk değersizleşiyor. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Kürdistan’a başsağlığı diliyoruz.

Diyarbakır Barosu, sivillerin yaşamına mal olan bu saldırılarla ilgili sorumluların tespiti ve cezalandırılması için gerekli suç duyurularında bulunacak ve etkin bir hukuki sürecin takipçisi olacaktır.”

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.