Diyanet'ten tepki çeken talep: Kuran kursu okul öncesi zorunlu eğitim sayılsın

Diyanet'in eğitime yönelik saldırıları sürüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 4-6 yaş grubu Kuran kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik toplantı gerçekleştirecek.

Haber Merkezi

Eğitime yönelik AKP iktidarının gerici saldırılarında önemli rol oynayan Diyanet şimdi yeni bir hazırlık daha yapıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kuran kurslarının "zorunlu eğitimden sayılmasına" yönelik plan yaptığı ortaya çıktı. 

Rapor hazırlayan Diyanet, bu amacını hayata geçirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili akademisyenlerle toplantı yapacak. 

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, Diyanet’in bu hedefi hayata geçirilirse Kuran kursları ilköğretim sisteminin ilk basamağı haline gelecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran kurslarına giden çocukların yaş grubunu genişletmeyi de amaçlıyor. Rapora göre, 13-18 yaş grubuna yönelik müstakil bir yaz Kuran kursları programı hazırlanması çalışmaları tamamlanacak.

Diyanet'in işçi gençliğe yönelik yaygın din eğitimi içerik ve planlama çalışmaları yapacağı, yurtlar, hastane, gençlik merkezleri, cezaevlerinde de kurslar açılacağı belirtildi.