'Diyanet İşleri Başkanlığı derhal dağıtılmalı'

TKP'nin günlük dijital gazetesi Boyun Eğme'nin 8 Mayıs tarihli sayısında, Diyanet'in Boğaz'a nazır teknesindeki 'sabretmek iyidir' mesajlarına tepki gösterildi.

Haber Merkezi

Günlük dijital gazete Boyun Eğme, günlük kirası 35 bin lira olan tekneden sabır çağrısı yapan Diyanet'e ilişkin, "Ülkeyi karanlığa boğmak ve para yemek dışında bir işlevi olmayan Diyanet İşleri Başkanlığı derhal dağıtılmalı ve bu çukurda çarçur edilen milyarca lira halkın ihtiyaçlarına sunulmalıdır" dedi.

Gazetenin bugünkü sayısından bir bölüm şöyle:

Sık sık birçok bakanlığı geride bırakan bütçesi ve lüks harcamaları ile anılan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu kez de program bütçesiyle gündeme oturdu. 

Diyanet TV’nin üç saati 10 bin lira, günlüğü ise 35 bin lira olan lüks bir tekneyi Ramazan programları için kullandığı ortaya çıktı.

 Diyanet’in her kademesinden görevliler, hocalar, mollalar, imamlar, "ilim insanları" Boğaz’a nazır bu lüks teknede bir araya geliyorlar, “İftarı Beklerken” programında buluşuyorlar.

Milyonluk teknelerinden bizlere sesleniyorlar, “sabretmek iyidir, halinize şükredin diyorlar.

Ülkeyi karanlığa boğmak ve para yemek dışında bir işlevi olmayan Diyanet İşleri Başkanlığı derhal dağıtılmalı ve bu çukurda çarçur edilen milyarca lira halkın ihtiyaçlarına sunulmalıdır.

Boyun Eğme'yi okumak için tıklayın: