Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Dışişleri'ne bir 'FETÖ' operasyonu daha: 3'ü görevde 8 kişi hakkında gözaltı kararı

Geçtiğimiz günlerde "FETÖ" üyesi olduğu için 4'ü aktif görevde 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilen Dışişleri Bakanlığı'nda yeni bir soruşturma daha başlatıldı. Bu kapsamda 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 16.07.2025 , 13:28

İktidarın son haftalarda Emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki Fethullah Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonlarında çok sayıda kişi tutuklanmıştı.

Tutuklananlar arasında Milli Savunma Bakanı'nın yanında görev yaptığı iddia edilen emir subayı da yer almıştı.

Bürokrasideki "FETÖ" gözaltıları ve operasyonlar sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, "FETÖ"nün Dışişleri Bakanlığı mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada 3'ü görevde 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, 'FETÖ'nün Dışişleri teşkilatı mahrem yapılanmasında yer alan, örgütün gizli haberleşme aracı ByLock kullandıkları belirlenen, ankesörlü/sabit hatlardan ardışık şekilde aranma kaydı olan ve haklarında örgüt üyesi olduklarına dair tanık beyanları bulunan şüphelilere yönelik soruşturma başlatıldığı" ifade edildi.

Bu kapsamda Dışişleri teşkilatı bünyesinde çalışırken örgüt irtibatları nedeniyle meslekten çıkarılan 5 ve hâlâ kurumda çalışan 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara merkezli 4 ilde başlatılan soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği kaydedildi.

8 Temmuz'da yine "FETÖ"nün Dışişleri Bakanlığı yapılanmasına yönelik soruşturmada 4'ü aktif görevde 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İzmir merkezli operasyonda gözaltı sayısı 252'ye yükseldi

Dün de ülke genelinde çok sayıda ilde pek çok soruşturma kapsamında yüzlerce kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İzmir merkezli 60 ili kapsayan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 252'ye yükseldi.

Soruşturma kapsamında 78 şüphelinin yurtdışında olduğu, 41 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Çok sayıda ilde 'FETÖ' operasyonu, yüzlerce kişi hakkında gözaltı kararı
izmir

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.