Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e: Gazze halkının göçe zorlanmasının insanlıkta yeri yok

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze için "Filistinlilerin 24 saat içinde güneye kaydırılması" çağrısı yapmasına tepki gösterdi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 13.10.2023 , 15:59 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada güneye gitmeleri için Gazzelilere 24 saat süre verilmesine tepki gösterildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklaması şöyle: 

"İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinli nüfusun 24 saat içinde Gazze’nin güneyine çekilmesi yönündeki duyurusu hiçbir şekilde kabul edilemez.

Günlerdir ayrım gözetmeyen bombalamaya maruz kalan, topluca elektrikten, sudan ve gıdadan mahrum bırakılan 2,5 milyonluk Gazze halkının son derece sınırlı bir alanda göçe zorlanması, uluslararası hukukun açık ihlali olduğu gibi, bunun insanlıkta da yeri yoktur.

İsrail’in bu vahim hatadan derhal geri dönmesini, Gazze’de sivil halka yönelik acımasız ve topyekûn eylemlerine hemen son vermesini bekliyoruz."

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.