'Dışarıda olsam Kandil'e gider, 'Ya beni burada öldürün ya da silah bırakın' derdim'

Gazeteci Sedat Bozkurt, eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın PKK'nin silah bırakarak sivil siyasetin önünü açması gerektiğine inandığını aktardı.

Haber Merkezi

HDP'nin Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı aday gösteremeyeceğini belirten gazeteci Sedat Bozkurt, HDP'nin adayına ilişkin  "Akıllarında kadın bir aday var" dedi.

Demirtaş'ın PKK'nin silah bırakarak sivil siyasetin önünü açması gerektiğine inandığını aktaran Bozkurt, yazsısında "Dışarıda olsam Kandil’e gider, ‘ya beni burada öldürün ya da silah bırakın’ derdim' cümlesini bile kurmuş" ifadelerine yer verdi.

Bozkurt'un Kısa Dalga'da yayımlanan "Masa altından el üstüne HDP" başlıklı yazısında öne çıkanlar şöyle:

'Akıllarında kadın bir aday var'

"Büyüyen, bünyesi genişleyen partileri yönetmek zordur. HDP içinde çok fazla çeşitlilik barındıran ve bunu da önemseyen bir siyasi parti. Ama sonuçta partiyi yöneten bir irade de mevcut. Ve bu irade uzun zamandır Selahattin Demirtaş’ın “bir bilen gibi” partiye politik rota belirlemesinden, açıklamalarıyla partinin önüne geçmesinden rahatsız. Bunun en somut örneğini cumhurbaşkanlığı seçimlerinde göreceğiz. Hukuki olarak sıkıntı çıkacak olmasa bile HDP Demirtaş’ı aday göstermeyi düşünmüyor. Akıllarında kadın bir aday var.

HDP ile Demirtaş arasındaki bu sıkıntıya çok vakıf olduğu anlaşılan Erdoğan tartışmaya “bir bidon benzin” ile katılarak Demirtaş’ı abartılı bir biçimde Edirne’den alarak Diyarbakır’da hasta olan anne ve babası ile buluşturdu. (Benzer yöntemi Erdoğan “İmralı’daki Edirne’dekine hesap soracak” diyerek daha önce de denemişti.)

'PKK silah bırakarak sivil siyasetin önünü açmalı'

Demirtaş, kendisine ziyarete gelen ve çok önemsediği isimlere ilginç açıklamalarda bulunuyor. Ona göre 'amasız, fakatsız' PKK silah bırakarak sivil siyasetin önünü açmalı. Daha ileri giderek, 'Dışarıda olsam Kandil’e gider, ‘ya beni burada öldürün ya da silah bırakın’ derdim' cümlesini bile kurmuş.

HDP’den de bu görüşleri önemseyen bir grup Kandil’e gitme fikrini tartışmaya açmış. Ama çok fazla destek görmemiş."