Diş hekimliği fakültelerine ithal dekan: Kimi ilahiyatçı, kimi hukukçu

Dekanı diş hekimi olmayan 14 diş hekimliği fakültesi bulunuyor. Dekanların kimi "ilahiyat'', kimi ''iş güvenliği'' çıkışlı.

Haber Merkezi

Türk Dişhekimleri Birliği’nin (TDB) yayımladığı bir raporla dekanı diş hekimi olmayan diş hekimliği fakültelerini listeledi.

14 diş hekimliği fakültesinin yer aldığı listeye göre Adnan Menderes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin dekanı Prof. Dr. Bülent Kent’in bölümü “hukuk”, Batman Üniversitesi’nin dekanı Prof. Dr. İdris Demir’in bölümü “iktisadi ve idari bilimler”, Bingöl Üniversitesi dekanı Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın bölümü “ilahiyat”. Ayrıca Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Şahin’in bölümünün de "iş sağlığı ve güvenliği" olduğu raporla ortaya çıktı. 

'Diş sağlığı hizmetleri pahalılaşacak'

Cumhuriyet'in aktardığı raporda, ayrıca diş hekimliği fakültelerindeki profesörlerin dağılımının da dengeli olmadığı belirtildi. 105 diş hekimliği fakültesinin 13’ünde bir profesörün bile bulunmadığı ifade edildi.

Türkiye’de toplam uzman hekim sayısının 7 bin 72, aktif uzmanlık öğrencisi sayısının da 2 bin 834 olduğu kaydedildi.

TDB artan uzman sayısının ağız ve diş sağlığı hizmetlerini pahalılaştıracağını ve bu nedende yurttaşın bu hizmetlere ulaşımının azalacağını öngörüyor.