Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Devlet Opera ve Balesi’nde yeni atama: Tan Sağtürk görevden alındı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Bedri Tan Sağtürk görevden alındı. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Ersoy’un da görevine son verildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 17.01.2026 , 00:42 Güncelleme Tarihi: 17.01.2026 , 12:35

16 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 2026/15 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Bedri Tan Sağtürk’ün, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 4’üncü maddesi uyarınca görevden alındığı bildirildi.

Aynı tarihli 2026/16 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Ersoy da görevden alındı. Boşalan Genel Müdür Yardımcılığı görevine Barış Salcan atandı.

Söz konusu kararlar, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.