Devlet korumasındaki çocuklar Erdoğan’la iftara götürüldü

Erdoğan çocuklara yaptığı konuşmada “çocuk evleri”yle övündü. Bakanlığın imzaladığı protokollerle tarikat ve cemaatlerin “çocuk evleri” açıp yönettiği biliniyor.

Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iftar programına devlet korumasındaki çocuklar götürüldü.

Erdoğan çocuklara yaptığı konuşmada “İftar soframıza neşe kattığınız için teşekkür ediyorum” dedi, çocuk evleri sistemini övdü.

Çok sayıda farklı yaş grubundan çocuğun bir arada kaldığı yurt modeline tamamen son verdiklerini, bunun yerine, her bir evde en fazla 10 çocuğun ikamet ettiği çocuk evleri ve çocuk evleri sitesi modelini getirdiklerini söyleyen Erdoğan “Ülke genelindeki 1185 çocuk evimizde 5 bin 567 çocuğumuz kalıyor. Toplam 14 binin üzerinde çocuğumuza ise koruma ve bakım hizmeti veriyoruz” dedi.

Erdoğan konuşmasında “Nüfusumuzu en büyük gücümüz olarak gördüğümüz için çocuk sayımızın çokluğuyla övünüyoruz” ifadesini de kullandı.

Erdoğan "Devletimizin kanatları altındaki çocuklarımız, 85 milyon vatandaşımızın ortak evladıdır. Bunun son örneğini 6 Şubat depremlerinde gördük. Ebeveynlerini kaybetmiş çocuklarımıza, bakanlığımız vasıtasıyla hemen sahip çıktık. Devlet, çocuk evleri ve siteleriyle kalacak yeri olmayan çocuklarımızın bakımını zaten üstleniyor" diye konuştu.

Vakıflarla imzalanan protokollerle çocuk evleri tarikatlara teslim

Devlet korumasındaki çocukların iftar programına götürülmesinin laiklik ilkesine aykırılığı bir yana Türkiye’de çocuklar Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vakıflarla imzaladığı protokollerle tarikat ve cemaatlerin eline teslim edilmeye devam ediyor.

Erdoğan’ın konuşmasında övdüğü “çocuk evleri”, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın tarikat ve cemaat vakıflarıyla imzaladığı protokollerle bu yapıların yönetimine veriliyor.

Bakanlığın çocuk evleri açılması ve yürütülmesine ilişkin şimdiye dek protokol imzaladığı tarikat ve cemaatlere ait vakıf ve dernekler arasında Beşir Derneği, Hayrat Derneği, İHH, İnsan Vakfı, Mutlu Yuva Derneği de bulunuyor.

soL geçen yaz İstanbul’da Nur Cemaati’nin bir kolu olan Suffa Vakfı’na ait Mutlu Yuva Derneği’nin tarikat yurduna devlet korumasındaki çocukların yaz kampı için gönderildiğini ortaya çıkarmıştı. 

Haberin yayınlanmasının ardından kamuoyundan yükselen tepkiler üzerinde kamp erken sonlandırılmıştı. Çocukların tarikat yurdunda fiziksel ve psikolojik şiddete uğradıkları da ortaya çıkmıştı.