Depremzedeler sokakta kaldı: Hasarlı evleri barınma imkanı sağlanmadan yıkıldı

Mahalle sakinleri, kış ayları nedeniyle hayvanları ve eşyalarıyla dışarda kaldıklarını belirterek yıkımın haziran ayına ertelenmesini istedi.

Haber Merkezi

6 Şubat depremlerinde Malatya Hekimhan'a bağlı Başkavak Mahallesi’nde ağır hasar alan 45 evin yıkımına başlandı.

Mahallelilerse kendilerine yeterince konteyner ve hayvan çadırı verilmediğini belirterek tepki gösterdi.

'Başka ülkeye mi göçelim?'

Başkavak Mahallesi Muhtarı Kamil Kisiloğlu, mahalledeki 50 hanenin yüzde 90'ından fazlasının yıkılacağını belirterek, ''Zaten yıkım fazla olmasa insanlar birbirlerini evlerinde, depolarında idare eder. Hiçbir şekilde eşyalarını barındıracak, hayvanlarını barındıracak bir yer yok. Ondan dolayı mağduriyet yaşıyoruz" dedi.

Köy sakinlerinden Hayati Ercan, konteyner ve çadır alamadıklarını ifade ederek "İlla ki biz başka ülkeye mi göçelim? İnsaf bu. Valiye, CİMER’e yazacağız. Vali’nin kararı bu. Yıkmakla övünüyor. Önce yap, ondan sonra yık. Vatandaş nereye gitsin" sözleriyle tepki gösterdi.

Vali sözünü tutmadı

Muhtarların Valiliğe giderek 3 ay süre istediğini aktaran Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ise şunları söyledi:

''Sayın Valim 'yarın bir gün deprem olursa bu sıkıntı olur, yıkacağız' dedi. Tamam, biz kabul ettik ama şöyle, dedi ki 'eğer aracın girmediği yerlerde yıkım olmayacak, konteyner gelmeden kimsenin evi boşaltılmayacak' dedi. 'Hayvan çadırları olmadan yıkım olmayacak' dedi ama geldik, yerinde gördük, yıkım ekibi gerçekten buraya elamanlarını koyup, böyle talimat geldi. Yine söylüyoruz, yarın kar yağacak, vatandaşlarımız zorda. En azında haziran ayına kadar ertelenmesini istiyoruz." (ANKA)